30000 denari ti e kriotransfer. Se dogovaras so doktor kako ke idete modificiran polumodificiran Ili priroden ciklus I od toa zavisi dali nesto hormonska terapija treba.Jas Bev na skroz priroden sledevme hormoni na 2 den od ciklus posle eho 2-3 pati se sledi folikul vodecki pa ovulacija I 5 Dena posle ovulacija transfer Moe bese blastocista I posle progesteron primav Samo. Ako treba da si na na polumodificiran I modififcairan ke treba nesto hormonska terapija da primas or.klomifen letrazol I sl Ili da se bockas toa so doktor ke vidis. Vo princip mnogu polesno I porelaksirano od transfer so svezi.Srecno
Здраво, дали некој имал нус појави од Yasmin таблетите. Имам испиено 8 и секој ден се повеќе ми е лошо. После 3 апчиња почна главоболка, па потоа вртоглавици со препотување, па следните денови плус почна да ми се лошо како да ми се повраќа по малку. И се тоа ќе издржев ако денес не се уклучеше и бешиката. Ме боли како не знам што да има внатре. Кога одам во вц тоа се едни грчеви и една тежина како кампања да имам внатре. 2 дена не успевам да ја добијам сестрата ни докторот за да прашам дали да сменам или да прекинам. Вака сама се мислам дали да сменам со микрогинон или циклопрогинова.
Девојки, вие што пиете myocistin, дали е забележуваате овулација? Пред оваа користев фертилимин и хирофол 500, нормално е забележував плодната слуз, овој месец преминав на myocistin и само како точка крв малку да имаше, другото послабо или јас не забележив убаво . Какви се вашите искуства?
Zdravo eve me I mene posle dolgo vreme,moeto 7 ivf veke 4ti den.od transfer ne osekjam nisto poveke odmaram se nadevam.na pozitivni vesti pijam decortin za sto pie toj dali nekoj znae vo uputstvata nekako.ne pisuva konkretno.za ivf.❤
Dekortinot se pie za da gi neutralizira antitelata i vo slucaj na avtoimuna bolest da ne bide napadnat plodot.
Sto najveke pievte jadevte za podobra implantacija,veke se I sesto probav pa spodelete nesto od. Vase iskustvo
За овие испитувања на трансфузиологија, ману и на имунологија дали треба закажување или се оди во било кое време и се чека ? (нормално со упат од специјалист)
Трансфузиологија и Имунологија се со термини, а Ману е без термин кога сакаш можеш да идеш. Со упат од матичен гинеколог ќе завршиш работа.
Витамините на клиничка биохемија се испитуваат, но матичен за нив не може да издаде упат. Ќе треба да земеш упат од било кој специјалист, пример интернист, ендокринолог, гинеколог (ама од државна болница) итн.
Ako Prirodno bilo "najubavo I najuspesno" I prirodno ke si ostanese bremena namesto da treba invitro. Maksimalni rezultati se so stimuliran ciklus kade tocno se kontrolira sekoj hormon I potocno se pogoduva "implantation window " "receptivnite denovi na matkata koi se okolu 2 dena vo mesecot" celiot ishod e mnogu mnogu pouspesen so stimiliran ciklus sekako. Jas bev glupava gi slusav aj Prirodno bla bla samo ne derea so pari, I na kraj frozen embryo transfer na stimuliran dobro pripremen ciklus uspeh
Кај мене вториот трансфер со замрзнати ембриони беше успешен, во целосно природен циклус. Не би рекла дека да требало природно, ќе си останела природно. Не е така едноставно. Верувам дека е индивидуално и секој доктор за својата пациентка си знае и одлучува како е најдобро. Со лесно и со среќа
Извини вака, а ако се работи за блокирани туби мислиш дека може природно да се остане??? Можеби се е во ред само тубите се непроодни, не гледам причина криотрансфер на природен циклус да не биде успешно. Не значи дека ако кај тебе успеало на стимулиран мора и кај сите така да биде на стимулиран. Многу фактори играат улога тука, а докторите си ја знаат работата. Ве молам, некои се веќе во постапка внимавајте малку што пишувате.
И ја се приклучувам во групата жени со успешен криотрансфер на природен циклус. Остави докторот да процени дали на природен или модифициран. Но, сметам дека доколку имате машки фактор, а со тебе се е во ред да се оди на природен. Мене претходниот доктор што ми ја водеше постапката инсистираше на модифициран и само ,,беља" ми направи, па го одложив трансферот. Среќно!
Девојки 8 ден од трансфер, ај по имам болки менструални имам ама сабајлево и бледо розево ми потече и плус на кринонот кафеаво.Дали е можно да добивам циклус?
Исто и јас на 8ми ден, се исплашив мислев готово ќе добијам. На 9ти ден тест преку урина +, на 10ти bHCG +.
мила, јас не успеав да се снајдам со упат и ги платив приватно на клиничка биохемија- двата се 1370 денари. резултатите ми беа дента готови и ги праќаат на мејл. и кога одиш а се боцкаш приватно, не чекаш ред