Здраво девојки, малку оф топик, дали има некоја што правела операција на пр. лапароскопија да ви барале кардио или интернистички преглед на срце и бели дробови, нешто што е поврзано со анестезија? Дали знаете што треба да пишува во извештајот? Фала ви однапред
Јас правев хистеро и лапаро, освен крвна слика со минерали, и разговор со анестезиолог, и прашање што лекови пијам други испитувања не.
Јас за во Чаир, ми бараа интернистички преглед со екг (така мислам се вика тоа што се гледа на печатени ленти работата на срцето). За вели дробови не се сеќавам што пишуваше, нешто посебно не ме прегледуваа, може ме преслушаа. Мислам дека извештајот остана таму, го немам, ама сигурно не е нешто посебно. Тебе ти бараа нешто конкретно?
Кога правев лапароскопија во Чаир ми бараа рентген на плуча и ЕКГ. Со нив и комплетна крвна слика отидов кај анестезилогот.
Bravo za tebe. Jas vo 2019 zemav vaucer, a pred toa izgubiv godina i polovona so inseminacii, me vrakjaa i so tri inseminacii, a imav 37 god, isto sterilitet od nepoznati pricini. Ne sum aplicirala od togas, ali znam kako vas sto im dale, barem vreme da ne gubite kako nie. Komisijata otsekogas mi bila cudna, najblago kazano ova
Јас правев на ГАК хистеро и лапароскопија, пред можда 4 год, само крвна слика ми побараа со седиментација.Ке те пратат на разговор со анестезиолог анамнеза да ти земат(болести претходни некои ако си имала ти, од потесно семејство наследни болести,терапија дал примаш,на што си алергична и сл) и толку. А за лапаро во Борн ништо не ми побараа,само ме прашаа дал сум алергична на некој лек...и толку