Мене ми покажа на 8ми ден од трансфер на 3дневно ембрионче. Само ако немаш примено од таа инекцијата што ја маскира бетата. Одењето у вц нема врска, симптомите доаѓаат покасно.
Mene vo fondot mi rekoa po posta jas gi prativ cekav moze 3 nedeli se javiv mi rekoa nema pismo stasano pa gi dadov na edna zena so raboti tamu gi dostavi licno
Da prasam kolku vreme treba da pomine od prvoto invitro so carski rez za da moze da se prave vtoro invitro?
Jas mislam 18 meseci od poradjaj za da moze da se aplicira za vaucer za 2 invitro a min 2 godini od poradjaj do poradjaj so carski.
Од пораѓај со царски до почеток на втора бременост се препорачува една година. На сајтот на фондот има детали за инвитро за второ дете, мислам дека е 18 месеци.
Леле колку била стресна целата оваа ин витро процедура...циклус имав само ден ипол , а веќе почнав со боцки ,којзна зошто ми прекина толку брзо...абе никогаш да не си раат...една година чекам да почнам со процедура и се си во неизвесност
Да...ми рече сестрата ако не ми се јави да почнам со боцкање дека се добри резултатите...не ми се јави и почнав...плус дента приметив дека ми е оскудно и му кажав на докторот
Не се секирај штом е2 е во ред. И јас цела година имав оакудна меснтруација, па се помина супер, извадивме, замрзмавме, прво ивф успешно. Ако хормоните се добри не се секирај за менструацијата. Со среќа.
Искрено мислев само двете недели до тест ќе ми бидат ,,стресни,, ама не било така...едвај чекам вторник да видам што ќе биде...инаку фала ви на поддршката и честитки за твојот уапех , со лесно да со истераш до крај
Со лесно боцките, за мензисот не грижи се, може од самото исчекување да ти е така. Не е ни важно, терај си како ти дале шема. @seka87 , честитки, и прекрасна бременост до крај
Ти благодарам од срце ...искрено и јас на тоа го препишувам овој оскуден циклус , од возбуда 2 ноќа не спиев ...ах , овие наши маки , ама знам дека наскоро ќе се смееме на целата оваа паника
Да ти кажам право, мене трите инсеминации ми беа потешки од инвитрата,во однос на расположението и нервозата. Вака отпосле, тоа го поврзувам со естрофемот, кој го имав за инсеминации, но не и за ин витрата. И двете ин витра добро ги минав, сталожено (и секако, збунка на првото). Од искуство, важно е да не си правиш притисок- нежно со себе, што и да е. Еден ден ќе се исплати се ова