Тогаш не знам после колку време можеш да правиш тест. Ваљда треба некој ден плус да пројде дејството.
Првиот пат примив стоп инекција и докторот после трансфер ми кажа тест за две недели. Не правев ништо порано. Позитивна мисла и со убави вести за неколку дена.
Jas na 12ti den napraviv test. Na testot za rana bremenost imase jasna crta, a na surecheck bledo roze
Zencinja dali nekoja od vas pravela stimulacija na ovulacija me interesira procedurata so sto se bockate kolku vreme me faka malku panika okolu se ova moze nekoj poveke info
Прашај,носат и до граница,јас зимам од кај нив не само цетротиде,туку и други лекови.Среќно....❤️ П.с пиши ни впечаток за Хаџи Лега
Фала многу на инфо...да ,од истата аптека испаднаа толку фер и ми ги испратија по една жена што била во моментот кај нив по лекови , по 28 евра ...изненадена сум колку се услужливи , ги пратија без пари да им дадеме...секако дека ќе им пратам пари ...но не секој ќе постапи така Хаџи Лега ми се виде многу смирен и ОК...мене терапијата ми беше пишана претходно од Владимир , остана иста , така што јас со него и немав конзна колкава комуникација...во вторник сум на ехо , па тогаш ќе видиме
Дали ви се има појавено црвенило како круг околу убодот од фраксипарин и чешање..два дена и се повлекува.Прво ми се појавуваа топчиња и модринки сега ова.
Ista bev i jas ciklus edvaj 2 dena,pa fala.bogu i estradiol bese super i punkcijata uspesna ispadna so 11 embrioni izvadeni.Bez stres se ke bide ok❤
Нормално е, како пецкање некое јас чувствував и местото ми стануваше како од комарец каснато. Сестрата ми кажа дека е нормална реакција.
И мене ми се појавуваат или топчиња или чешање, а имам уште месец дена пред мене со боцкањево. Не знам веќе ни на кој дел од телово да се боцкам, само да вреди на крајот!
Се извинувам што сум толку негативна и можеби ширам паника кај членки кои се во постапка...но јас навистина сум многу исплашена...циклус ден ипол - оскуден , па два дена ништо и еве сега пак имам крварење , а веќе почнав со боцкање...утре сум на прво ехо , а до утре ќе полудам...дали има некој што поминал низ слична ситуација и на крај извадиле здрави јајце клетки
Не се плаши, циклусот колку е обилен, нема врска со какви јајце клетки ќе извадат. Исто така не пречи што си почнала со боцкање. Таква е шемата. Хормони си проверила, утре си имаш преглед. Се ќе си биде во ред, од стресот ти е. Најди нешто друго да те окупира да не мислиш на тоа.
Uste ne sum iscistena, ne znam kakvo cudo bev, sredata peimiv 4 cytotec vaginalno, a cetvrtokot dve gi ispiv, i posle toa samo bolki i kafen iscedok do vcera, koga pocnav da krvaram poobilno, no nisto od parcinja kako sto drugite zeni kazuvaat... sega na pregled sum pa da vidime sto ke mi kazat...
Anabanana isto i jas bev samo me macea so apcinjata vo petokot me napravija kiretaza i super pominav, da znaev uste prviot pat ke barav kiretaza, vaka samo ne macat so apicjata. Ti posakuvam so lesno da si pomines