На ГАК испитај си хормони , мене што дека бев на 2 ден од циклус , не ми правеа ехо , само хормони ми проверија...пиши му на докторот дали треба да пиеш нешто...мене ова многу несериозно ми се виде од нивна страна
Nemam broj na doktorkata, sekogas se javuvav kaj sestrite na shalter, dali treba da pijam nesto poima nemam, na prirodno ke bide transferot no sigurno nesto treba da se zeme osvem vitaminska terapia a do 9 kasno ke bide. Fala pozs
Точна е информацијата, на колективен во Кападокија се, во среда се враќат. Си пишав со др, рече само хормони да трети ден да испитам, па здравје четврток се надевам ќе добиеме и преглед и инструкции што понатака. Но како и да е ова не смее да се дозволи тотално затварање, башка сите поединечно си беа на одмор. А нас паталците уште остана за нив да се секираме дали ќе ги најдеме.... Не требаше ова да си го дозволат. Катастрофа.
Јас дури не можам да поверувам во ова. На колективен одмор бе!!!!! Зар на ниедна пациентка не и се погоди овие пет дена да треба да прави пункција, трансфер, да треба да оди на фоликулометрија.... Цццццц!
Отишле на колективен одмор и не известиле ниту една пациентка што треба да почне процедура дека ќе ги нема,објавиле на фејсбук дека клиниката е затворена
E ova i mene mi e cudno, zarem na niednaa ne se pogodi.. Tesko nas sto si imame maka i sto mora i na ovaa da mislime i molime Gospoda da ne dobieme vo ovie 4 dena..
Мене последен пат ме гледаа на ехо во петок и за во четврток ми закажаа пункција...барем уште една фоликулометрија требаше да ми направат...вака на среќа...ама тоа е , веќе почнав ,нема назад
Ајде, Со позитивна мисла ќе биде све во ред. Сепак си знаат они и веројатно процениле дека во четврток е таман за пункција. Но дека Не е во ред ова, Не е. Барем еден доктор да имаше останато на дежурство.
Извини што ќе прашам, со стимулации си? Ти рекоа кога да примиш стоп, да испиташ хормони да пратиш на докторот? Ти посакувам многу успех и од оваа случка колку и да е непријатна да искочи здраво право бебенце
А бе тие известија, ама што дека... Многу непрофесионално, се надевам критиките ќе дојдат до нив и менаџерскиот тим ќе се размисли за друг пат. Не очекував ваков потег, особено што знам дека и сабота и недела се правеле трансфери и сл. Овде јас избројав дека три-четири сме во постапка, а сигурно има и др пациентки што не се на форумов. Малку се стресови со организирање на работа, со хормони што не маваат, со коронава, па и озгора оваа неизвесност дали ќе се јави некој, каде и дали ќе има преглед и тн итн. Мене покасно треба да ми дојде, ама сепак, се чувствувам извисено. Никогаш не ми било проблем да ме прегледа друг доктор, ама проблем ми е да знам дека нема НИКОЈ. Клиниката и докторот што сме го избрале се дел од поддржувачката средина во овој процес и тоа клучен дел, зошто сметаме на нивната стручност, се гради однос на доверба и во ваков случај, ваквото колективно отусутво, предизвикува вознемиреност и недоверба.
Да , ми дадоа терапија до среда ...во вторник стоп инекцијата...а за хормони ништо не ми рекоа...фала ти на поддршката ,јас се нервирав вчера , од денес си викам како биде, така