Ako odis na priroden ciklus, toa znaci bez stimulacii, ti trebaat samo hormoni na 2 do 5 den od ciklus, zavisi kakov ti e ciklusot (jas dobivam na 36 dena i ispistuvam 4 do 5 den) i mikrobioloski brisevi. So uput od maticen ke si sredis. Vo princip prirodniot ciklus eho se pravi posle ciklusot, barem kaj mene taka bese. A ako odis na modificiran od 2 den se pocnuva so stimulacii ili terapija, zavisno od procenka na doktor. Taka da napravi si hormoni i mikro ( mikro pravam jas odma cim mi zavrsi) i taman ke se vratat od odmor ke si otides na eho. Bez grizi. Vakcina ne veruvam deka baraat, ne mi e logicno
Ne doma, odma posle ciklus, fala mnogu deneska napraiv hormoni, a za brisevi termini nemase zamisli 2 devojki pred mene ne mozea da fatat termini, samo kortizol nemase vo Gak drugo se napraiv.
Микробиолошки брисеви не мора кај што правиш ивф, може на државно. Кај матичниот ми ги земаат брисевите и ги носат во хигиенски (кај нас е така).
Не, јас сега си направив крвна слика онака за мене, оти имав воспален заб и сакав да видам седиментацијата како ми е, едино ако ви се минати шест месеци од она испитување за хепатит б, ц и сида, тоа треба и двајцата да си го повторите ако не е со замрзнат ембрион- ако е, само за тебе важи последново.
Јас правам пред секој трансфер микробиолошки брисеви, така ми препорача Митко. Али можда зошто сум со конизација, па ние сме поподложни на инфекции, али ништо не те кошта да направиш, според мене. На државно не се ни скапи околу 350 ден мислам
Јас правам и крвна слика и микробиолошки плус хормони задолжително. Сепак постапувај си како ќе ти каже докторот Сепак секој си има различна историја. Јас сум со конизација и сум хашимото.
Se e individualno, zavisi i kade e problemot, taka neli, a za mikro e vo red jas mislam po sto treba cista slika
Проба денес? Видов слика ставиле на фејсбук ама не се сите на број. Го нема Трајковски и неколку сестри,ај зврцни пак?
Не знам што да кажам за ситуацијава, ако е како што велите, не е убаво ама од друга страна верувајте им, нема да утнат, тоа им е работа. Некој праша како до докторката и мене не ми даваа контакт, но во зорт и пишав на ФБ - месинџер и ми врати тогаш, што значи ако ви треба пробајте и така Многу среќа
Хахаха...и јас приметив дека го нема Влатко... Ама девојки,не грижете се...сигурно нема да заминат ако во овие 4 дена има пункција или трансфер...за било што ,ги подготвиле пациентките однапред сигурно... А да,дежурен треба да има секако...ама тоа е...тие одлучуваат
Devojki koga nema guzva na klinicka biohemija? Sabajle rano da se odi ili pokasno mozebi e popametno?
Jas sekogas sabajle rano odam pred 8 sum tamu, i nema guzva, i za deneska za hormoni sto bev nemase guzva vednas zavrsiv rabota.
Седиментација за трансфер или пункција никогаш не барале. За хсг треба да е под 15. Мене сега ми е 25, ама имам воспален заб, а крвна слика правев баш поради тоа и оти одамна не сум правела. Никој никогаш не ми барал нова крвна слика. @Kolumna ,брисеви не треба нови, еве си пишале членките на кои им е препорачано да прават. Не бараат иначе. Само хепатит б, ц и сида да не е постар резултатот од 6 месеци, зошто обработуваат материјал. Хормони тие што треба си се испитуваат во постапката, исто ништо не треба посебно да се испитува. Прашање: триптофемов дува, или јас сум цело време вака дебела ???