Со среќа...да се пофалиш со висока бета... Не барај симптоми...тоа е најпогрешното нешто што го правиме после трансфер... Секое тело,секој оргаанизам различно реагира и покажува,секоја од нас е посебна приказна за себе... Еве ке ти кажам дека јас со последбиов криотрансфер на 2 петдневни ембриони ги имав апсолутно сите симптоми...и кога ја видов бетата <1 дамла ме удри,не знаев каде да се свртам...а со позитивната бета ги немав сите симптоми како овој пат...па позитивна беше...И??? Барањето на симптомите двете недели до бета е идентично на затварање во 4 ѕида облечен во лудачка кошула 2 недели...И стресови до небо... Затоа кулирај,искористи го ова убаво последно сонце за годинава,шетај,летај,читај книги,гледај филмови,готви,....само не мисли и НЕ БАРАЈ симптоми...чекај го 14-от ден од ЕТ,направи си бета и тогаш ке знаеш дал ке плачеш од радост и среќа или од тага... Среќно!!!❤️✊
Fala milicka da si mi zdrava i ziva za ubavite soveti.. se nadevam ke bide uspesno i za mene i za site koi se vo iscekuvanje..guski❤
девојки може не е за овде прашањево,извинете почнав да се боцкам со триптофем од 0,1, после ручек а пијам и терапија еутирокс, бромергон и сиофор и се осеќам ко балон буквално цела отечена можно ли е до волку? нз ко да задржувам течности, и вас ли ви било вака? почнав сега некој чај да пијам за исфрлање на течности
Edno prasanje od mrzliva devojka sto ne saka da ide nazad da vidi : kolku pari e zamrznuvanje na embrionite vo Remedika?
Њу борн на фб напишале дека др Трајковски си бил на работа овие три дена. Имало и анестрзиолог и ембриолог исто на работа. Чуму тоа известување дека се на колективен одмор, кога велат дека најнормално си работат?! Или???
Mene licno mi e kazano deka doktorot e na odmor do 9.9, a vo sabota na rabota ke bide doktorka Tatjana, posle toa na kolektiven odmor se i ke se vidime vo cetvrtok. Neznam od kade sega ovaa, da se cudi covek.. Kako i da e, ke kazat zeni koi gi barale vo ovie denovi i sto napravile,dali bile pregledani pa ke se razjasni.
Nese sluci.nisto no jas sakav dase osiguram so dimasen test zasto na 9ti kintrola prva zakazav I da be pijam hormonive za dzabe dokolku betata,padnala,sum proveruvala I beta na 11den id transfer I dokolku e negativno se prekinuvalo so terapija,zatoa.Menstruacijata sekako ke docni od terapijatA.
И по сликите на фб што ги става Њуборн се гледа дека не е цел тим, но... Но, очигледно и дека не работат и тие што не заминале, од мое лично искуство што требаше на втори ден од циклус да ме видат др рече во четврток кога ќе се вратиме (ко демек не е проблем- што се брзам). Вчера се јавив во Њуборн, крена сестра и не ја интересираше за што сум, иако објасни и сакав бар за четврток да закажам, ми вели не сите сме на колективен јави си се пак во четврток за да си закажеш. Ете како на цедило не оставија ако имало др во болницата.
Мене ако ми дојде утре, во четврток сабајле ќе си отидам таму, па нека ме сместат во распоред. Не може да се јавам во четврток за четврток, јас работам и плус сум од друг град, ограничена сум треба да се најавам на работа, да се организирам со колешки... Па не е така едноставно. Бог да чува П.С и тоа дека не е проблем иритира, зошто ако не е проблем, нема да ти викаат на втори ден, туку ќе викаат од втори до х ден.
Девојки здраво. Каде можам да направам магнетна резонанца на матка, од кој треба да земам упат?Колку чини на приватно и државно? Некоја ако правела да сподели искуство...
мислам дека тоа спаѓа во магнет на долна карлица. јас правев на тој предел пост оперативно. на клиника можеш но мораш да имаш упат од специјалист (факсимилот да му почнува со бројче 7), и се чека многу, може да чекаш и два месеци. зависи колку итно ти треба. на приватно можеш да се јавиш да прашаш. пред година дена во Аеродром кај Д-р Дамјановски се сеќавам дека некои 9000ден ме фати сигурно. прашај во Драчево во таа за магнет што е, во Еуроиталија Петровец- тие би требало да се поевтини *Едит Плус зависи дали ти бараат контраст или не. и тоа кошта
Значи лажат нешто. На фб во коментарите напишале дека слободно може да се закаже преглед и има дежурен тим од доктори.