Другарки , утре сум на пункција ...се надевам ќе помине се добро ,плус вработените одморени , со наполнети батерии
Здраво Дали некој е запознаен со болницава во Грција , дали може да се пуштат резултати барем на емаил? Ви благодарам
Другарки, едно прашање: После колку време од оздравување од ковид може да се почне со постапка? Еве ја и сопругот сме позитивни, а таман го дочекавме ваучерот за да почнеме сеа со постапка Дефинитивно, нешто нејќе. Ама ја си глеам на позитивната страна, ќе беше ужасно да се случеше да заболиме, а да бевме почнати. Имала ли некоја членка ваква ситуација? Буквално неделава требаше да се договараме со докторот..
Оф бре...ајде со лесно да поминете и двајцата , ваучерот трае 6 месеци , за месец - два ќе си почнете постапка
Не се секирај само пиј многу витамини,цинк,Д,Ц....да не ти падне имунитетот инаку не треба да има штетно влијание.. ја во 28ма недела прележав фала Богу добро поминав и еве ја беби здрава,жива .Со лесно
Све по протокол сме, со сите салтанати Јас единствено се загрижив во однос на квалитет на јајце клетки и сперма да не има влијание. Уште тоа фали Да си останете здравички и да си растете во безгрижност!
Може мало потсетување Кои документи беа потребни за второ дете, т.е за второ ivf без инсеминации само?
Спермограмот знае да варира од покачена температура, но доколку до сега немал некоја дијагноза поврзана со спермограмот, не би требало да има проблем. А за јајце клетките, не би требало да има влијание. Мое мислење, сепак ќе си прашате после колку време да се почне. Ви посакувам добро здравје и со лесно да мине.
Фала, само добро здравје за сите, аман веќе од чудовиштево А секако дека ќе си се консултираме со докторот. Сега само прашував дали некоја имала слично искуство, за отприлика што да очекувам. Ама секој организам е различен, па стварно веќе ништо нема правило.
Samo pozitivni misli, toa e najbitno kaj kovidot. Na fertilitet izolirano slucai na svetsko nivo ima nekoja posledica mozebi kaj mazite, kaj zenite ne. Ali ako nemate problemi so spermogram, nema da imate problem. Zavisno so kakvi simptomi ste, ako pominete lesno, ne bi trebalo nekoja posebna pauza, mozebi ciklus od dva. So srekja i lesno.
Ако е цела постапка на invitro, сите документи како и за прво (и мислам дека плус и извод на родени од прво) Ако е само трансфер- сите медицински документи за тебе и договор за замрзнати ембриони.
Да се пријавам , завршив со пункција , извадија 4 јајце клетки , па останува да чекаме како ќе се развиваат