@Sarah92 Нема проблем мила затоа сме во групава, немав никакви симптоми освен што на 8 ден испадна од мене слуз и розева топка од кринон гел ако тоа се смета како имплантациско крварње, инаку градите ми се ко балони но тоа е веројатно од прогстеронот. Нешто поконкретно немам, јас и онака имам главоболки па на самиот трансфер не ги припишував. Ама се надевам и без симптоми да имаме високи бети. Поздравче!
Одложен трансфер ради висок прогестерон. Замрзнат еден ембрион. Да напоменам асимптоматски ковид случај бев, препорака беше најмалку еден месец од излегување од изолација да почнам инвитро. Трансфер ќе имам овој месец.
Пап, брисеви, крвна слика, хормони, ехо со 4д, инфективен скриниг, спермограми (ако се работи за цела инвирто постапка), хистеро, лапаро (ако ги има), ХСГ (зависи кога е правено и што е проблемот) Повели предлогот, тука ги има сите http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Obrazec 3 predlog od ginekolog0.pdf
Ajde devojki stiskam palci za pozitivniii rezultati i vlecite ne za nos, noga, raka.. Za sto bilo so pozitivaaa... Nekaa bide ova esen oboena vo najubavata zar crvena bojaa na testovite ♥️
мила ке може ли подетални информации за ова. дали се зборува за Косово во случајов и ако може контакт. од недела почнувам со пролутекс и јас
Така е, за трансфер не бараат инфективен скрининг а кој инаку мораш да го имаш и не е покриен со ваучер!
Kolku pati na den se stava? Dr mi napisala x2 no mi rece navecer samo, ova x2 da ne znaci na dvete race?