Јас испитував во Ману ама пред бременост, ме прати специјалист за таа болест. Треба двата партнера да испитаат, болеста се наследува од двата родитела.
Мила дали може подетално да ми објасниш како се испитува, од упат и дали треба да се закаже термин? Како оди постапката?
Маж ми ја има и неговата докторка ме препрати во ману како негова партнерка да испитам и јас. Докторка Фуштиќ на детска клиника
Оф...се јавија сега , едното ембрионче било со одличен квалитет , другото со малку послаб , утре пак ќе ѕвонат , а ЕТ во вторник , на 5 ден
Ajde so srekja neka bidee, nema poslab pojak, nikogas ne se znaee! Vazno e da ima junacinja. Samo pozitivno ♥️
toa e super znak, i mene me bolea gradite, ne mu ja misli uzivaj cekame visoka beta taka ke bide ke vidis.
@Jetche se nadevam mila mene mi e malku cudno sto dosega ne custuvav bolka no od denes pocnaa da me naboluvaat ijas se nadevam deka e dobr znak♥️♥️
Здраво ова ми е трето ин витро е денес бев да ми мерат прогестерон и ми 1,17 од таму ми кажаа да дојдам во понеделник да се договориме дали ќе има трансвер или пункцкја. Мене не ми е јасно дали може да нема пункција а имам 7 фоликула денес беа 4 22мм а другите по 18 и 17мм етрогенот ми е 1000. Не знам многу се исплашив. Дали има некој искуство да ми каже што може да се случи
Мила, пункција ќе си имаш, не гледам причина зошто би се прекинала, сепак си примала стимулација. За прогестеронот акп сметаат дека е повисок ќе се одложи трансферот за некој следен циклус. Со лесно и да се оплодат сите јајце клетки
Може сакале да кажат дали ќе има само пункција или и трансфер.. нема зошто да нема пункција. Трансферот при повисок прогестерон може да се одложи, ама не знам над колку треба да е. Сигурно си знае др. Среќно
Ајде девојки храбри мои да ни почне есента најубаво оваа година на сите што сме во форумов. После 2 дена огромна паника и плачење (не ми се одеше тест да направам од страв) денес на 14 ден бетата е 299.5 Не знам дали уште сега да почнам да си се радувам во грч сум цела од очекување како ќе се дуплира. Но да можам би ве изгушкала сите затоа што сте најхрабрите, најборбените и најпосебните жени. @Bubce38 поздрав! Ве влечам сите за нос и што побрзо до висока бета!
Jeeeeeessssss, cestitikiiiii... Veleci nee siteeee!! Preubava vest, praznicnooo!!! Gospod e golem!!! So lesnoo i neka ovaa bide najubava esen do sega za sitee nas tuka ♥️♥️♥️
Едно почетничко прашање, нема да ми замерите Често читам низ темите искуства, пример имав пример 2, 3, 5 (зависно кој колку) инвитра. Дали ги рачунате и трансферите со замрзнати во овој број или чисто класичните инвитро постапки (со пункција). Поздрав голем за сите❤
♥️♥️cestitki Rtulka imaj ubava i lesna bremenost i vlecine site po nos za visoki beti..dai te molam kazi imase li nekoi simptomi plus denovive??mene denes mi e 8 den i od denes pocnaa gradite da me naboluvaat a do sega ne me bolea nz dali e ova dobar ili los znak guski do tebe i uzivkai si♥️