Членката мислам дека пишуваше за трансфер со замрзнати ембриони со долг протокол и во тој случај се почнува со триптофем или декапептил од 20-21 ден на циклус,па доаѓа менструација и после продолжува со припрема на ендометриумот со естрофем.не станува збор тука за целосна ин витро постапка туку само за трансфер
Јас имав најмалку 4 трансфери со замрзнати. Секогаш почнував од 21 ден со триптофем ( последниов од 17, ама го продолжував и од кога ќе добијам бар уште 6-8 дена. У меѓувреме од втор ден на ц си почнував со припрема на ендометриумот - естрофем, аспирин..
Епа ок си си'. Врз основа на хормоните од 3ти ден што ќе ги испиташ ќе ти кажат како да продолжиш. Ти стимулации ќе примаш ( класично ивф ли ќе правиш) или само трансфер ќе имаш?
Devojcinja, mene prvata sredba so doktorot za postapkata ke mi bide vo 20tiot den od ciklusot. Sto da ocekuvam od ova sredba? Ke pocnam direktno so terapija ili kako? Znam deka ke bide so dolg protokol
Можно е од 21ви ден да те стави на триптофем ( супрефакт) а може и од следен циклус да ти рече да почнеш со контрацепција. Зависи Ќе процени од прегледот
Јас боцкав по цел триптофем до 3 денн мензис, потоа продолжив со стимулации и пола триптофем. Ако одиш цел долг процес ивф сиг ќе ги продолжиш по пола и ќе ти требаат.
Епа затоа ти дале 15 инекции триптофем. Ќе си ги боцкаш и нив уште 6-7 дена. Дали по пола, дали цела, тоа ќе одлучи др. Сега е важно на втор- трет ден од ц е2 да биде низок
Јас овојпат сум со долг протокол, од 21 ден имав триптофем; примав 8 (последниот на прв ден од циклус). Прво ми најавија дека ќе го продолжам и во циклус, но на прегледот на втор ден ми кажаа да го прекинам и продолжив со бемфола, а по три дена бемфола +мериоферт (до таму сум) . За добивање не е рано, таман е, освен ако не си навикната на подолги циклуси. Те прочитав дека си за трансфер со замрзнат, според хормоните ќе се одреди како да се продолжи, не грижи се Мене ми е првпат триптофем да користам, и освен што многу се издував, немам поплаки П.с Се коригирам прочитав дека си со стимулации, не е само трансфер Good luck, другарка
Не верувам дека стриктно од триптофемот се имаш издувано Се дувала Не се дувала , гледај таму да извадите појќе јк Пуштаме среќичка
И јас првпат сум со триптофем инаку добро ги поднесувам,па во среда ќе каже докторот како понатака,со среќа да ни е, се надевам и последен,