Јас за ваучер дадов еден спермограм од 2016 и еден од инсеминација кога правевме ( тој не беше постар од 6 месеци ) ...двата од приватни клиники и поминав така
Zencinja od ponedelnik pocnuvam so triptofen denes soprugot pravese spermogram i spermo kultura mise javia od bolnicata mi kazaa deka spermogramot bil mnogu los mozno li e dae od so bese nastinat piese antibiotici imase malce temperatura moze li vase mislenje
Samo krvna slika site drugi ispituvanja samo vo raboten den. Jas za mene prasuvav pred 1 mesec pa taka mi rekoa osven ako ne smenile nesto vo megjuvreme.Da moze da te bocnat ama analizite kje gi pustat od ponedelnik.
Da. Mojot soprug imase temperatura samo den dva, bese kovid pozitiven, spermogramot bese prepoloven, uzas. Posle dva i pol meseci od infekcijata si bese super.
Zdravo Drugarki , jas se vrativ po edna ubava pauza , odmor i sl ... chestitki od srce do site sto uspeavte letovo ... Jas ne odamna pochnav da se spremam samo za transfer ... terapija etstrofem 3 pati na den po 2 .... od prethodnoto iskustvo so moeto TSH koe ripna na 5 ka pred transfer , sega pak go sledime i paak rastiiii ... mi idi da se ubijam ... dozata eutirox zgolema sekoj den 25 ka ... ama kako pochnav estrofem taka pochna i toa da raste ... sega mi e 4 ka ... neznam veke sto da pravam ... pak mi zgolemija eutirox 50 ka sega ... ama dzabe koga veke e kacheno treba doprava da se spushta toa ... pak ke mi otkazat transfer .... se iznapiv toa estrofemite i otruv ... Dobro ima nekoja sto ostanala trudna so TSH povisoko ... ???
Хелоооуу друшки мои!! Јас да се пријавам дека ми го одобриле ваучерот(ме вратија за нови микробилошки брисеви,иако ми беа претходните уредни,ама рокот изгледа им поминал). На сите со 2 цртки им посакувам лесно до крај,сите што чекате две цртки што поскоро да си ги видите,а сите што допрва боси ќе газиме по жар, дај Боже храбро да ги излечиме изгорениците!!!! Само напред,со главата горе,полни надеж и позитива, да ја испратиме годинава со полни мешиња!!! @Bislimska жал ми е душо,како што пиша, show must go on!!!✊✊ Ајде да ја разубавиме есенва !!! Ве гушкам❤️❤️
@ladystardust ллееееелееее ма женооо.....лелееее сега прочитав... Е ме расплака...аааааииии.... се радувам до небо за тебе,каква приказна...е се наежив..... Ми го разубаве денов. Ти ја посакувам целата среќа на овој свет,со лесно да издржиш до крај. Браво храбрице,браво!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Позитива на денот си ми!!!!
Баш ми е жал, посебно кога све треба да се натемпира за трансфер. А, да пробаш без естрофем? Те следеле така до сега? Од мое искуство, кога се јавив на ИВФ докторот за трансфер ми кажа да почнам со естрофем 3х2 и само проблеми си направив. Ми се појави ирегуларно крварење и се испостави дека имам ендометријален полип благодарејќи на естрофем. Ми требаше 3 циклуси за да се вратам у нормала, па дури тогаш правев трансфер без естрофем. Но, докторот редовно ме следеше на ехо, фоликули, дебелина на ендометриум итд.
Ti I da ostanes bremena so visoko TSH e rizik od spontan posle vo prv trimestar zatoa ne e preporaclivo ne deka nemozes da ostanes.Sredi tiroidnata pa zbori so doktor da ides na skroz priroden ciklus bez estrofem ako Imas zamrznati ebrioncinja, od priroden ciklus podobro nema, samo posle progesteron ke ti dade.
Здраво миличка и welcome back, те мислев до каде си со ваучерот, многу ми е мило што конечно го имаш добиено Оваа есен ќе гориме на жарот но верувам дека ќе дојдеме до полно меше, ти ја пуштам целата среќа и да видиме две убави и здрави цртки
Девојкиии едвај чекав да ве известам уште лежам, само што излегов од сала . Трансфер is done Сега уживаме две недели, и почнуваме да летаме низ облаците Пуштајте среќа
Фала ти драга од срце, многу ми значи ова што си го напишала. Едвај чекам и за тебе да се радуваме до небо. Јас поради мерките сеуште не можам да се израдувам и да се поврзам со оваа бременост, па среќата што ми ја испраќаш и тоа како ми треба психички да го преживеам времето чекајќи од еден преглед до друг и молејќи се да биде се' ОК Честитки за ваучерот и со среќа во новата постапка, да добиете што повеќе ембриончиња и следниот обид конечно да ти ја донесе твојата долгоочекувана и најпосакувана радост
Dragi drugarki, deneska bev kaj doktorot, me vide vo eho (20 tiot den od ciklus), i vo ponedelnik (23 tiot) pocnuvam so dekapeptil da se bockam do ciklus. Mnogu sum vozbudena. Se plasam ama srekna sum. Konecno mrdnam so golem cekor. Kazete mi sto da ocekuvam od ova terapija? Dali ima nekoj nesakan efekt?