Тенк ју, ајде и кај тебе што побрзо и тоа природно, да немаш потреба од ин витро @MarijaMi90 Иначе морам да се поправам, малку се излетав кај членката од брзање да и одговорам. Формата на матката и е нормална, триаголна, не во форма на Т, таа е малку поразлична. Само е ретровертна матката ама тоа е многу честа аномалија и никако не го афектира исходот од ин витрото.
Ako si na skroz priroden ciklus nisto ne primas osven ako treba kleksan Ili aspirin toa od vodecki folikul koga ke se pojavi, na koj den od ciklus se vraca zavisi od ovulacija mene mi bese 5 dnevno embrionce I mi go vratija 5 Dena posle ovulacija.Znaci zboram za skroz priroden ne modificiran ciklus na 2 den od ciklus proveruvas estrogen I progesteron ako e dobro 3-4 den ides na eho I se sledi pa posle ides koga bi trebalo da se pojavi vodecki folikul pa ovulacija I ako e potrebno primas stop inekcija kaj mene ne trebase prirodno si nastapi I od ovulacija pocnav utrogestan.Ako ciklusot ne e dobar pa sleden mesec, ako si na modificiran druga e procedurata neka kazat clenki sto bile so modificiran.se zavisi kako ke proceni doktorot.
Девојки имам поднесено документи за ваучер и ме известија дека ми фали 1 документ, ехо не постаро од 6 месеци. Го направив но во подрачна служба биле на одмор дали имате број да ги барам да видам како да им го доставам. Ви благодарам многу.
Ти да си отидеш на ендокринолог за TSH. Јас 6 месеци сум на 75 - 5 дена и 100 - 2 дена, сега тsh ми е 1.65 И Др. ми рече дека можно е кога ќе почнам постапка да ми ја зголеми дозата на Еутирокс. Ај направи една консултација со ендокринолог.
Обавезно ќе ти ја покачат малку терапијата кога ќе почнеш со постспката. А кога ќе имаш позитивен тест ќе имаш и ново покачување на еутирокс. 125ка секојдневно Не ти бега
Devojki nekoja so iskustvo so hashimoto? Antitpo nenormalno mi se pokaceni >1300, a ref vrednost e 60. E sega me interesira dali so vakva vrednost moze da se pravi transfer. D-r vika ke primis intralipidna, toa e lekot za hashimoto pri ivf. Prethodniot transfer isto so ovaa vrednost imav neg test pri drugi parametri skroz idealni. Nekako mi e misla tuka da ne lezi zajakot, pa da ne pukam embrioni za dzabe btw tsh 1.9 i se drugi hormoni top
Не ги мери веќе , јас сум хипо Хашимото, со почетно тсх пред 5 години 26, антитела над 1000. Една година пред ин витро средено тсх, трансфер без интралипидна, контрола на тсх секој месец во бременост со прилагодување терапија соодветно и породена пред 8 месеци. Ти посакувам среќно ембрионче.
Дигам рака за потенцијален трансфер Ќе не има доста низ болнициве месецов Честитки @ladystardust btw со тебе ми беше првиот “разговор” на форумов.
Девојчиња, имам две прашања, знам дека се дискутирало за ова низ темава ама ај за сигурно. 1. Дали за тие 6 месеци додека трае ваучерот треба да се заврши цела постапка или во тие 6 месеци доволно е само да се почне? 2. Дали во тие 6 месеци можам да направам пункција пример на почеток кога ќе го добијам ваучерот, па да замрзнам(нели доколку биде се во ред и има за замрзнубање), па трансферот да го направам после 2-3 месеци да речеме?
прашање до поискусните девојки, за оставање на материјал дента кога е пункцијата се препорачува нели да е со 3 до 5 дена максимум апстиненција, какво е вашето искуство колку дена обично оставате? кај нас е лош спермограмот па се секирам сега како да го темпираме дека партнерот патува па дали е ако е баш на 5ти ден ќе е проблем. со лесно на сите и september to remember
Nie do sega sve so 4,5 dena apstinencija bevme i ovoj pat si rekov, neka bide so tri, treta srekja, pa neka ide zivot
1. Да биде извршен трансфер до денот на завршување на ваучерот. 2. Излегуваат во сусрет да правиш пункција и да замрзнеш. Само да се спази датата на трансферот. Ако ваучерот важи до 05.03 тогаш трансферот да биде барем до 01.03 направен