Како нема што Илиевски да се меша? Па тој ја правел операцијата,единствено тој видел во каква состојба се каналите кога ја отворил членката на операциона маса.Преку глава веќе од Трајковски најдобро знае,сите други појма немаат. Ме маткаше 3 години,и незнаејќи после што да прави,ме испрати е така исто: морам на цигара,па никој не ти брани да пробаш и на друго место.
Јас кажав мое мислење. Не реков дека Трајковски најдобро знае. Јас бев пациент и на Лазаревски и на Трајковски. Операцијата ја правеше Боби, а пред тоа ги изгледав сите емисии и ги консултирав сите инф доктори. Искуството мое го споделив со членката.
Па ако е така зошто не и кажеш на членката да исконсултира и таа како тебе повеќе доктори пред да се реши што да прави,туку веднаш и велиш да го слуша Трајковски и да направи лапаро па нов трансфер,а Илиевски да не се меша?? Ако веќе се водиш од своето искуство и даваш совет од твое искуство,твоето искуство е друго, дека ти се исконсултирала со повеќе доктори пред да се решиш на тој чекор. Да не заборавиме на тоа дека девојката еднаш веќе правела лапаро,значи докторов сега ја форсира да прави второ лапаро,иако докторот што ја оперирал и рекол повеќе пати дека за тоа нема потреба зашто ги видел со свои очи тубите и заклучил дека нема да пречи едната што ја оставил.
Ти благодарам од срце секој совет ми значи, само не сум сигурна дали добро ме разбра. на хсг имав непроодни туби па правев лапароскопија, ја извадија едната туба а втората ја оставија затоа што иако непроодна изгледала сосем во ред. Не ми се лути многу сум емотивна станата а плус и никако не сакам да прифатам уште една лапароскопија ,чувствувам дека не треба. Му верувам на др.Илиевски изгледа многу повеќе отколку на специјалистот за инвитро, не знам што да мислам ќе барам второ мислење секако. А замрзнатите ембриони се 5 дневни, тие што ми ги вратија беа 3 дневни. @Ivonan@ @Peace Lily @Mihaela123456 фала од срце, полесно ми е едит:не се карајте Ве молам
Jas sum kako tebe. Ne bas diagnosticirana so pcos ama imam indikacii. Site drugi analizi mi se ok. I morase 4 inseminacii da dostavim za da mi go odobrat vaucherot. Nema da ti go prifatat taka
Дај боже да биде така да си остани природно. И дадов совет за повторно лапаро за да не ги ризиква ембрионите, впрочем ако тубата е во ред ниту еден доктор нема да и ја извади. Јас би отишла уште еднаш на дијагностичка лапаро. Не се караме, тука сите сме на мака и тука сме да си помогниме. Ја разбирам и членката и тебе и себе, минуваме низ тежок пат. @pcelka2021
Ne sakam da poveruvam vo ova shto go chitam Nie sme najranliva kategorija i da bideme isprateni so takvi zborovi
Кај мене па спротивно скрос ако си седев Ремедика ке си ми правеа трансфери секој месец, а да не беше Трајковски брис да ми земат од ендометриум, ќе си трошев и време, пари, стрес, ембриони и се по ред. Ама па кога ќе ти пукне филмот било и каде и да е, мењај зошто ако немаш доверба се е џабе ❤️
I dijagnostickata laparo ne e tolku naivna operacija Intubiran si si nosi rizici i posledici Za zal doktorive ovie operacii ni gi serviraat kako za pojadok
Девојчето кажува дека не е спремно на второ лапаро.А ако веќе си направила и самата лапаро,знаеш дека лапароскопија не е земање брис од ендометриум операција е.Нема ништо страшно да се исконсултира со други доктори што се специјалисти за ова, па да види што е најдобро ,а не само слепо да го слуша Трајковски кога веќе има сомнежи во него. @pcelka2021 јас со резултатите би отишла кај Димитров во Ремедика или Панчевски во Систина,тие двајца се најдобри за оваа проблематика,чисто да видиш што ќе ти кажат дали треба вадење или не. Не оди директно на трансфер,ама не оди ни на втора операција доколку не ти кажат барем двајца доктори дека навистина треба.
@pcelka2021 Консултирај се и со Лазаревски. Искрени препораки, топ доктор. Тој човек го обожавам, златен е. И те молам мисли позитивно, па ти си имаш ембриончина, се ќе биде во ред.
Така беше,мислам дека е јасно зотшо имам толкав гнев. А не сум единствена,пиша и некое друго девојче неможам да се сетам која беше дека после последниот трансфер исто така ја испратил,да си бара чаре во друга клиника,баш со тие зборови.
Eden den poleka site ke se svestime da si barame chare negde nadvor Se lazeme zaradi vaucherite Inaku privatno ivf vo mk e skoro isto kako vo grcka praga buagarija
Toj nesto stana hit vo posledno vreme Neka spodelat clenki sto toa im pomognalo I mene bas me interesira
Jas so doktorot sto mi gi pravese Mene ivf specijalistot sto mi gi pravese 2 inseminacii, me sovetuva da praam 3 inseminacija ( bidejki vtorata bese uspesna no so spontan, najverojatno od hematom i hiperstimulacija) ispitano se i se e vo red...no pobarav i vtoro mislenje vo druga klinika tamu mi rekoa da probam da podnesam u fond, pa vo slucaj da me vratat pak ke mora insemijacija, i ne znam ni komu da veruvam, ni kako da postapam, zatoa sekoj sovet mi e dobredojden
Mene me odbija so 3 inseminacii, nemame dijagnoza generalno i jas i soprugot, osven hashimoto i homozigot, ali toa ne vlijae na vaucer. Ova ti kazuvam vo 2019 god, mislam nisto ne e smeneto vo uslovi od togas.
Neznam zosto ne go preporacuvat posle dve i povise neuspesni invitraa, mi svuci kako od golema pomos kaj zeni kaj koi ne doagja do implantacija.. Mozda gresam.
За жал секој има по некое негативно искуство со некој од инф специјалистите. Како тргнало ако сакаме да пазат со нас врски ќе треба да почнеме да фаќаме. Друго незнам што да кажам, жалосно.
И мене исто,земав цела кутија од 1000 , а Јани ми препиша после од 400...инвитро докторот ми рече , тоа се витамини , не штетат , па си ги продолжив тие...