Мене ми го направи поради тоа што имам неуспешни трансфери, а освен затворени туби друг проблем за сега не и индикација дека имам хпв. Вика хпв како хпв секогаш носи со него други инфекции и така и излезе. Испаднаа две бактерии на брисот и покачени леукоцити, матичната ми кажа стручно ендометритис се вика тоа и те како смета на имплементација а и недај боже за спонтан. Јас ова го гледам како мрдање од мртва точка, немам направено сеуште трансфер, ќе видиме како ќе биде ама сепак е нешто што знаеме дека смета.
Bris kako bris, dali ima ili nema bakterija. Milioni vo svetot ostanuvaat bremeni so bakterii. Spored mene dobar endometrium i embrion e kluc, drugo e samo poddrska i poveke biznis. Jas si pravam mikrobiologija pred sekoj transfer i toa vo privatna klinika ili labaratorija. Na drzavno zosto sekogas bev cista, na privatno bas ne.
Така испаѓа, бројни политичари имаат успешно инвитро од прва, како незнам, или среќа или ппвеќе внимание и третман.
Potpolno se slagam so tebe Ne samo politicari tuki i pomalku poznati javni faci da ne recham Nie ostali ke brkame brojki
Брисот и мене секогаш ми бил чист, а ендометриумот со бактерии испадна инфициран ми бил, брис на грло на матка и ова не е исто.
Mila za hpv imas sema sto se pie so vitamini i ke go sredis za 2 do 3 meseci. Hpv tocno e deka si nosi bakterii, zosto, zosto hpv ti se javuva na pad na imunitet i togas i se lepat bakterii. Znaci gledaj smeni ishrana, zemi aloe vera gel i vitaminite na max, no pred se hranata e mnogu bitna za hpv. Ova ti go kazuvam kako patalec.
Здрава исхрана и здрав живот водам уште пред дијагнозата, неактивен ми е имам типизација правено ама сепак индикација е на др инфекции да
Da znaev porano ke pobarav mozebi, ne sum informirana dovolno, mada nekogas podobro i da ne sme, neznam vekje sto da mislam-doktor stanav od tumacenje sto bi mozelo da mi bide. Endometrium sekoj pat sovrsen, embrioni osumkletocni vikaat ubavo se razvivat, precizni, see top i na kraj implantacija nema.. Brisevi cisti sekoj pat, pap test sekogas ureden i red drugi raboti ispitani i se vo red navodno, aj sega najdi go krajot... Gospod neka ni pomogne!
Ова е брис не е биопсија класична со стапче катетар долг и само се вшмукува од матката течност на крај на катетарот има шприц и влече. Не е инвазивна толку процедурата, а контрола пред траснфер обв ке правиме за да знаеме дали да бидам покриена со терапија
Kolku chini ova "zadovolstvo". Da se nashalime na nashata maka Se ova sto pravime stanuva luksuz za zal
Моја роднина беше со слична ситуација како твојата на крај го послуша Панчевскии од Систина ако ти од помош да побараш мислење од него, она ептен имаше позитивно искуство од самиот доктор мислам и ги реши мислите како да продолжи. А првото неуспешно ивф ви е во истава болница или сменивте?
Мене да, затоа и претходно пишав - за превентива. На еутирокс 25 сум веќе 2 години со комплетно нормална функција на жлездата, околу 2. Ендокринологот сметаше дека зголемувањето на антителата во идниот период може да го покачи тсх, а бидејќи сум во борба да забременам, тоа не ни одеше во прилог. Искрено мене воопшто не ми смета и знам дека веројатно ќе биде за навек примањето на терапијата. Во мојот случај антителата прават измени во структурата. Се надевам одите редовно на ехо.
@pcelka2021 Пчелке, земи го наодот од лапароскопијата, ХСГ ако претходно си правела и извештаите што ги имаш и отиди кај Димитров во Ремедика за второ мислење за проблематичната туба. Верувај дека за проблеми со туби, јајници и матка, и состојби поврзани со нив, нема подобар хирург од него, он ќе ти каже реално како стојат работите и дали има потреба од втора операција за нејзино отстранување или не. И Панчевски во Систина што ти го препорачала членката погоре е исто врвен хирург за истите овие проблеми и нема да погрешиш ако го консултираш, ама мислам дека Димитров има мала предност бидејќи е и специјалист за неплодност, додека Панчевски не работи асистирана репродукција. Плус во Ремедика за консултација нема ништо да платиш, бесплатни им се. Со среќа и дај боже да се израдуваш во вториот обид.