Еден на ГАК а еден во некоја од приватните клиники. Битно е да се со размах од еден месец еден до друг спермограм.
Не мора Ние пративме еден од Њуборн и еден од Ремедика. Во Њуборн е 2000 ден, ќе ви треба и инфективен скрининг за таму. Ремедика е 3500, ама не сум сигурна дали сеуште бараат ковид тест. Систина е околу 3500 ден.
Не мора, може и двата спермограми да ви бидат од приватни установи кои имаат дозвола од Мин.за Здравство за дејноста. Само да бидат од различни места и со растојание најмалку 1 месец меѓу нив, и последниот спермограм да не биде постар од 1 година при поднесување на барањето. Така си пишува и во правилникот на фзо.
Devojcinja, ve molam kazete mi kakva razliga ima dolgiot i kratkiot protokol? (osven terapijata normalno). Zasto doktorot odlucuva za nekoi pacienti dolg protokol a za nekoi drugi (mozno so ista diagnoza) so kratok. Jas sum na dolg protokoll. Ne mozam da go razberam Dimitrov zasto sakase na dolg. Imam insulinska rezistencija i indikacija za policisticni jajnici vo eho.
Јас би ти прпорачала да закажеш кај Лазаревски.И јас го имав истиот проблем се беше ок ,освен каналите.Направивме лапороскопија кај Лазаревски,ги одстрани двете туби бидејќи беа со хидросалпинг.Мора да се одстранат бидејќи и да останеш бремена,можр да наштети на плодот ако се со хидросалпинг.Лапоро правев во октомври,во јануари прво инвитро успешно,сега имам ќерка 2 години.Не се плаши воопшто подобро мислам да се одстрани.
Би те советувала да го направиш Кариотипот, зашто може тука лежи зајакот. Кај мене така излезе и барем не лутам повеќе.
Фала на советот но мислам дека повеќето од Вас не ме сфатија, една лапароскопија веќе е направена. Едниот канал отстранет, сега ми бараат да го затворам и вториот иако докторот кој ја правеше операција веќе 2 пати ми кажува дека не треба и стои на тоа. И проблемот е тука, не се плашам од ништо што се сум поминала ќе поминам пак но само ако има потреба од тоа.
На Гак преку крв од двајцата ... за тебе упат од матичен гинеколог а за партнерот општ матичен... испитување за хромозомите кај 2та
Гледам луташ како и сите ние по овие матни патишта. И јас имав слична приказна, направена хистероскопија, пак ми побараа, а ни година дена поминато и прво, си следев интуиција и второ, побарав друго мислење и не направив. Кај мене не беше тоа проблем, но гледам дека докторите сакаат и најмал сомнеж да отстранат. Мислам само уште некое мислење ти е мајката. Ти посакувам среќа и како веќе некоја што била на твое место сакам да ти кажам да не се потресуваш на докториве и јас така си ги сфаќав при срце и што здравје потрошив. Само смирено и што и да одлучиш ќе веруваш во исходот зашто медицинава не е црно бела, сме виделе успех кај што немало логична основа, а неуспех кај што се' било топ. Гушкам, и следен обид да се пофалиш овде со позитивен исход..
Пожелно е да го испитаат и 2 та партнери за да се види дали е нормална структурата на хромозомите, а ако има некакво отстапување, тоа би можело да доведе до спонтани абортуси и некои синдроми врз плодот. Има и инверзии на хромозомите,кои всушност прават проблеми при забременување. Се надевам ок објаснив.
Devojkiii zlatni , da ne na nekoja i se naogaat doma DABROSTON apchinja ostanati , mi falat ushte 4 ... da ne kupuvam cela kutija i posle da mi stoi za dzabe ... a site pod doma imame nedokoristeni apchinja ... znam po mene... pa aj rekov da si prasham ...
Procitam deka kaj tebe najdenoe nesto vo ova analiza. Sto e ponatamosnata procedura/ Sto ti predlozil doktorot da napravis?