Мора да си го слушаш докторот мила, и јас сум кај Трајковски, кога сите ми викаа дека мојот септум не е пречка за спонтан, тој беше единствениот што ми рече Го видов и не е мал, може да се правам наудрен ама нејќам, оди среди го па ќе правиме инвитро. Каде се брзаш? Мислиш дека 2 месеци се многу за успешен трансфер? Те молам среди се и дојди после операција. Си го послушав, се средив и после 3 месеци имавме успешно инвитро и сега успешна бременост имаме. Така да мила, подобро да се средиш, не се многу 2,3 месеци плус, но барем ќе бидеш сигурна дека нема пречки за успешност ниту токсична течност поради која навечер нема да спиеш. Олади си ја главата, размисли и направи како што треба, појди и на друга консултација во сруга клиника. Со среќа
Кој доктор мора да го слуша? Затоа што тука има двајца, тој што ја видел фактичката состојба на каналот на лице место и тој што само претпоставува дека не е во ред. Кога постои сомнеж во дијагноза, кога нешто кажано од доктор не изгледа логично, секогаш може да се бара второ, трето, па ако треба и четврто мислење. Јас на доктор верувам, ама не слепо. Тука станува збор за операција, не е ова рутински преглед, па ајде ќе го направиме, ништо страшно не е.
Јас кога прашував, ми рекоа со краткиот заради чување на веќе истрошените резерви (кај мене низок амх и предходна хиперстимулација што се случи на долг протокол ) па потоа одевме само краток или на спонтан циклус, сигурно има и други причини, ќе ти наведат другите членки Среќно, што и да одлучил докторот сигурно он знае од кои причини ти предложил долг , можда грешам но мислам дека нормално со долгиот има многу поголеми шанси за повеќе јајце клетки, па ќе имате материјал и за замрзнување
Kratok protokol obicno praktikuvaat kaj zeni so namaleni rezervi,dolgiot e za tie so normalni rezervi. Kaj pcos se koristat i dvata vo zavisnost kako ke proceni doktorot. Dolgiot protokol e obicno default in vitro protokol i vo mal procent se smeta za podobar.
Драги мои другарки, Мојата пункција вчера резултираше со 4 извадени ј.к. Од нив една празна (ваљда се мисли празен фоликул?) Денес ми се јавија, една се поделила правилно, една неправилно и од таа ништо, и една не се оплодила сеуште, ама ќе ја почекале. Знам дека треба да се надевам на таа една, не ми се верува таа што не се оплодила допрва да се оплоди, ама всушност сум многу разочарана... Овој пат со долг протокол, милион боцки, трето ивф, а најмалку извадени ма да и претходниот пат само 1 имаше добро на крај. Немам памет, не знам што да мислам, дали е до протокол, доктор, организам, генетика.. Ако имате ум нешто, давајте. П.С И тоа едно ако го биде, ќе го замрзнеме, зошто сега и друго ми се дешава во организмот, мора прво тоа да го средам.
Најпрво наздравје нека ти е пункцијата. Не биди разочарана, и едно да е ќе си ја заврши работата ќе те усреќи верувај. На сите нас само едно, едно ни е доволно за да не направи мајки. И ќе биде ќе видиш Господ ќе не благослови, а до тогаш само мир и трпение да имаме
Здраво Феминки Би сакала да ве прашам дали некоја имала слично искуство. Имено имам одобрено ваучер од фондот за ин витро, кој важи заклучно со ноември. Проблемот е што сопругот е заразен од тешка форма на ковид и по консултација со матичниот гинеколог, ми кажа да не правиме сега нареден циклус ин витро туку да пролонгираме после одреден период, од причина што сопругот е со тешка клиничка слика (не е во болница, но имаме проблем со д-димери кои му беа покачени и сега е под терапија). Би сакала да ве прашам дали некоја од вас го контактирала фондот за пролонгирање на ваучерот и како оди таа постапка.. Ви благодарам
...ти треба едно да те грее , тоа е она што изгрева сега ,а за некој месец ќе светне најсилно и ќе ти ја огрее душата драга наша пријателке...не се обесхрабрувај , среди си го другиот проблем , сонцето ќе те почека
Napisete molba do Fondot i objasnete ja situacijata i zamolete ako mozat da vi izlezat vo prestret i da vi go odlozat vaucerot za nekoj mesec.Drugo sto mi teknuva sto moze da napravite ako ne vi odgobrat prodolzuvanje e da pomines ti stimulacii pa da zamrznete jajce kletki pa zdravje boze ponataka koga ke ozdravi soprugot da dade materijal, da gi odmrznete jajce kletkite,togas da gi oplodite i da gi vratite.Vo sekoj slucaj konsultiraj se i so IVF doktorot da vidis toj sto ke vi kaze. Srekjno i brzo oporavuvanje na soprugot.
Незнам како да ти одговорам како да те утешам Имај верба дека на крај треба само еден ембрион Од искуство ке звучам сурово ама кога мене ми кажале ќе чекаме уште еден ден да се оплоди од тоа ништо не бива Тоа од старт касни со делба итн Нешто последно време само вакви приказни има едвај еден ембрион да се направи Страв ме фаќа а ме чека процес и мене Во која клиника си и со машки фактор како сте Финансиски боли по џеб кога се плаќа за замрзнување на едно И за њдно и за 5 иста цена
Замрзнување јк е прилично скапо. Систина е над 100.000 ден @Mateas ако Не го искористиш ваучерот до Ноември веќе уште утрешниот ден од истекот можеш да поднесеш за нов.Овој првиот Не ти се рачуна во дозволените три што те следуваат Ќе си ги пратиш истите документи само ќе провериш дали хормоните и брисевите имаат уште важност ( 6 мес се валидни). Ако се истечени ќе си направиш нови. Ова ти е и финансиски поисплатливо а и посекако за тебе е неопходно да имаш чисти брисеви и инфективни скрининзи Не постари од 6м. Нека оздрави побрзо маже! @_Vera_ стискаме палци за едно борец ембрионче
Нели низок амх имаш и потрошени се резервите?! Како дојде до хипер? Колку јк извадивте? Кај мене и со долг и со краток протокол иста песна. Не видов разлика у бројот на фоликули, т.е јк
Zdravo devojki, Dali moze iskustva od transfer so zamrznati? Jas bev na 2 den, p4 bese 0.3 i E2 25. Den 9 eho 17 mm folikul, 7.5 endometrium. Den 10, lh 7 i E2 100 i p4 0.30 Terame priroden ciklus, utre sum na eho.
Женски знам дека е кај сите различно и зависи од циклус до циклус али вака нормално до кој ден максимум може да се изврши пункцијста? 15 ти 16 ти или некако логично ми е до тогаш и после 3до макс 5 дена мора трансфер така повеќе од 5 дена не?