Estradiolot treba da raste i obavezno da proveris i progesteron pred transfer. Jas vo Sistina sum na 12 den estradiolot mi bese 150 i teravme transfer, ali mislam tuka se utna nesto, estradiolot treba da e pogolem na 12 den, a Mitko mi bese vo Grcija i komunikacijata ni bese na tel i mislam ne bese bas povolen mesec za transfer, nemav dobra ovulacija. Folikul imav jas 23mm i endometrium 10mm. Ova bese vo juni i za zal neg beta imav skroz. Vnimavaj na ova.
Здраво на сите! Прилично сум нова на форумот, а и нова со постапката за ин витро (добив ваучер за прво ин витро пред две недели). Би сакала некој да ми објасни неколку работи ако може. 1. Докторот, откако ме прегледа, ме закажа за ехо на втор ден менструација. Дали за тој ден се прави и нешто друго бидејќи читам овде и некои хормони требало, но тој ништо не ми рече. 2. Дали прегледуваат ако вториот ден паѓа во недела? 3. Дали некој може да ми каже (ако не е проблем), кои се следните чекори до трансфер? Ви благодарам!
Da ispitam na 12 den E2, a progesteron na denot na transfer ili? Kolkav treba da bide estradiol, citav koga e okolu 200 puka folikulot?
Doktorot ke proceni koga pak da ispitas, zavisno kako ovulacija imas. Pa dobro e da se kaci nad 200. Stop inekcija ako primas, 12 saati pred stop inekcija progesteron treba da e pod 1. Mnogu bitno proveri si i tsh. Transferot ke ti bide zavisno kolku dnevni ti se embrionite. Ako ti se blastocista, 5 ti den posle ovulacija, ako se tridnevni, 3ti den posle ovulacija. Jas primav 7 dena pred transfer kleksan i progesteron pocnav 5 dena pred transfer. Vitamini standard. Pak ke recam najbitno e kvaliteten embrion i dobar endometrium. So srekja uste ednas
@_Vera_ @NoraMK Трансфер закажан за понеделник @Mihaela123456 Јас два пати испитував естрадиол и прогестерон, во петок уште еднаш.
Progeateronot pod 1. Estradiolot kaj sekogo razlicno, nad 200 e dobro. Ali pak ke kazam ako embrionot zamrznat e dobar i ti pogodat ovulacija, toa e najbitno
Многу ми е жал... Секој неуспех не' прави поодлучни за понатаму да се бориме. Овој пат е падни-стани, ама по секое паѓање сме се поупорни. И да се плаче, show must go on По некое време, со нови сили, напред
Ne se povzuvaj duso so drugi, sekoj ima razlivna ovulacija. Ako imas pokasna ovulavija, estradiolot ke ti porasne pokasno, mozebi 15 den. Jas na primer imam ovulacija od 18ti do 19ti den i dobivam ciklus na 35 do 38 dena cel zivot. Sekoj e razlicen. Bez pocetni razocaruvanja, slusaj si doktor
Секако Ова претпоставувам не беше наменето за мене Точно, јас имам рана овулација и добивам циклус на 26 дена.
Оооо Бубче мила и пишав на членката што ми било кажано кога сум прашувала, инаку хипер се случи на првото мое ивф со долг протокол, можда пола година по тоа ивф амх си беше 1.6 па 1.3 па си паѓаше низ годините сега одамна сум кандидат за донирани
Дали некоја од вас скоро има одено на акупунктура, и имала позитивно ИВФ после третманите? Дали се препорачува и за мажи со цел да се подобри плодноста/ спермограмот? Колку време се препорачува да се оди на акупунктура пред постапка, или пак кога е најпрепорачливо да се оди, за време на стимулации, пред трансфер?