Два пати бев. Тој пери Двапати бев. Барем нервите ми ги смирија додека ги чекав тие две недели да поминат. Инаку зборував со докторот и препорачуваат акупунктура за стерилност и имаат успех, препорачувам разговор со докторот во Тонг Да ординацијата.
A dali go prasa doktorot na ivf pred da napravis akupuntkura, dali moze? I ako moze da mi kazes kaj koj doktor pravese ivf
Ние нема да може да одиме во таа ординација, би оделе овде во мојот град. Но читам позитивни искуства дека помага за подобрување на плодноста, ама сакав да слушнам искуство и од тука
Кај доктор Поповиќ правев ифв и не се консултирав со него. Маж ми оди на акупунктура со години и на негово инистирање отидов и јас. Не згрешив воопшто.
Леле бре женски...нема крај на нашите маки...8 ден од ЕТ...сега на бришење малку кафеаво...а мене така ми пробива...па зар е можно на толку терапија да ми пробие и пред време
Ovde sum procitala od clenkive vo tie denovi mozno e da ti bide implantacija. Ne se razocaraj. Napravi podobro test
И јас така во паники бев, на 8ми ден. Па, уште и како слаби менструални болки чуствував. Па, на 10ти ден имав бета 250. Без грижи, може да е добар знак.
Може и добар знак да е ова, па да следат убави вести. Без паника Би ти рекла и тест да направиш, мислам бластоциста вративте. Пуштам среќа
Да , бластоциста ...дај боже да е добар знак , ама мене секогаш така ми пробива...не се надевам многу
Imam jas,ako sakas pisi mi vo poraka Jas imam ostanato dokolku vi trebaat uste,jas mozam da vi gi dadam
jas ne odev na akupunktura zasto I prethodno nikogas ne sum bila imam taka predrasudi deka ke me bocne negde I ke me ukici nekoj nerv ama toa se noi stravovi inaku gledav na YouTube uspesno prikazni imase edna ameriknaka na den na transfer vo bolnica I bese zenata sto pravi akupunktura I posle uste ednas li doma I ima positiven test licno ne poznavam nekoj sto bil za da spodelam iskustvo. Jas gledajki po tie videa najdov deka edna Zena so tubaren faktor po zavrsuvanje na ciklus odela na abdomenalna masaza so ricinusovo maslo za da I se podobri cirkulacijata I da se rekanalizirat tubite I si ostanala prirodno bremena I ima tri deca vodena od taa prikazna pobarav od moj grad dali nekoj pravi takva masaza, no nenajdov tuku najdov covek sto se zanimava so akupresura odnosno toj so pritisok deluva na akupunkturni I tocki I vospostavuva balans vo teloto tuka e opfateno Celo telo pa u abdomenot so se matkata I Bev posle neuspesniot transfer a pred uspesen kriotransfer 3 mesecA sekoj mesec posle ciklus po tri pati odnosno po ednas nedelno bidejki pred ciklus nekoj den I koga se ima ciklus ne e e preporaclivo I imam positiven test I bremena sum 20 nedela. Sea dali e od toa dali se poklopile kockite so kriotransfer neznam bitno jas za toj period medju transferite koga odev na akupresura se custvuvav mnogu ubavo dodusa posle prv tretman se boli ama narednite mi bea super edna smirenost I harmonija custvuvav go pracav I soprugot ama on nesakase taka sto Bev samo jas.
Aj da se obidam da ti odgovoram barem kako bese kaj mene.Posle vaucerot izbrav klinika konkretno Sistina zedov predlog od maticen I otidov kaj izbran ivf doktor. Neznam koj den mi bese od ciklus zasto otidov na cisto konsultacija I dogovor. Mi kaza sleden mesec da napravam ispituvanje na hormoni na vtor den od ciklus I da dojdam na eho neznam potoa. So rezultatite otidov na dogovoren termin posle me vide na eho vide hormonite I nego. Predlog bese dolg protokol a ima I kratok koj ke izbere doktor odlucuva, kaj mene bese dolg sto podrazbira deka piev kontraceptivi konkretno Mikroginon 1 kutivce I plus 4 tableti od vtoro kutivce za toa vreme ti kazuva od koj den na ciklus gi pocnuvas koga ides na eho da te vidi koga pocnuvas so stimulacii Itd. Stimulaciite kolku odreduva doktor edni bockas potkozno vo stomak a edni se primat muskulno vo kolk Celo vreme se sledi kako naprednuvat jajce kletki Imas ispituvanja na hormoni 1-2 koga ke bidat odredena golemina primas stop inekcija pukat folikulite I ti zakazuva punkcija na jajce kletki na den na punkcija soprugot dava materijal se oploduvat I se ceka Kako SE razvivat embrioni vo tie denovi ti se javuva embriolog od doktorot zavisi dali ke e transfer na tri dnevni Ili 5 devni embrioni I dali ke Imas svez transfer illi ke zamrznes pa sleden ciklus ako se pojavi nedaj boze hiperstimulacija. Vo toa vreme pred transfer ti kazuva doktor sto uste da pies od suplementi I terapija I posle toa cekas 15 Dena do pravenje test I beta se na se dolg protokol od kontraceptivi do transfer nekade mesec ipol. Ako si so kratok togas e pobrzo delot so kontraceptivi go skokas ides direktno so stimulacii drugoto e isto.
Не...еве сега тече повеќе и не е веќе кафено...како потемно црвено...како и да е...го пратив маж ми по тест...ама резултатот го знам...а си честитав сама на себе колку сум позитивна и уверена дека ќе успеам