Далеку сум јас од Скопје...а овде кај нас не испитуваат бета , туку само позитивен или негативен тест преку крв...да има нешто ќе покаже и на домашен тест
Ако добро те разбрав, 3 месеци пред криотрансфер си одела на акупресура така? Исто има акупресура тука кај докторов ама не сум прочитала нешто за тоа..
Рано е ...јас крварев скоро до пред пункција , на на 9 ми беше пункцијата...нема правила , се е комплицирано и изместено
Јави се во клиниката,или уште подобро на докторот. Ако примаш аспирин и клексан, може нешто од тоа да ти е, ќе ти прекинат едното. Мислам дека е рано за да добиеш, особено ако си со прогестеронска поддршка... Стискам палци да не е пробивање.
Devojki, iskustva so blaga hiperstimulacija? Mene mi e prv den posle punkcija, cuvstvuvam golema tezina kaj jajnicite i tesko mi e da se dvizam, porano ne mi bilo taka. Gadenje, povrakjanje nemam, samo golema potecenost osekjam. Zagrizena sum malku bidejkji imav i mal izliv, mislam kapilar puknal na punkcijata.. Dali nekoj imal slično iskustvo?
Lele neznam sto e ovaa, dva pati sum bila na punkcija i sekogas sme vagjale mnogu jajce kletki, ama ovoj pat samo do wc sto vikas i do kujna, mislam mi pagjaat organite vnatre... Mozebi samo od otokot e vnatre..
Мила не паничи слушни се со сестра/ доктор може нешто ќе ти прекинат/ додадат... може и да е имплантациско, може и си " повредила" крвен сад при ставање кринон/ или вагиналетка се додека е кафеаво не е страшно но веднаш да се консултираш со ифв докторот
Му пишав на докторот ,чекам да ми врати..не е веќе кафеаво,како потемно црвено...не е многу обилно ,ама не е и ептен оскудно...за повредување не сум се повредила ...ама тоа е , мене така ми пробива секогаш...сабајле ќе направам тест , да не се боцкам веќе за џабе...по 2 клексана , плус пролутекс на 2 дена ...лом сум цела
Земи исоспорт. Оние напитоци за спортисти и пиј што повеќе за да мокриш. Така се ослободува напнатоста. Мене ова ме советуваа после пункција, но немав хиперстимулација.
Пиј многу течности, изоспорт и чаеви. Јас имав потешка форма, цела недела неможев да станам од кревет и имав многу болки. Но поминува не се плаши . Мојот ифв др ми се јавуваше на два дена, јави се кај твојот консултирајсе
Bolka kako bolka klasicno nemam, samo golema oteznotost koga treba da stanam i da cekoram, tuka osekjam pritisok neviden... Ke se konsultiram ako do utre ne pocuvstvuvam podobro. Fala ti ♥️