Zdravo da spodelam iskustvo pozitivno.. odev na akupunktura pred punkcija posle 3 den od ciklus do denot na punkcija, isto taka i soprugot nekolku dena pred davanje materijal. Denot na transfer doma dojdoa za akupunktura. Test pozitiven i eve go lezi do mene inaku transferot se odlozi 3 ciklusi i vo megjuvreme odev i se cuvstvuvav premnogu smirena i opustena. Samo preporacuvam kaj nekoj sto stvarno znae sto pravi i kako pravo zosto toa ne e naivna tehnika. Jas licno odev vo QI holistic i prasav ivf doktorot mi rece ne moze da nasteti ako se cuvstvuvas podobro slobodno. Mi rece deka vo mnogu kliniki vo Evropa i SAD imaat vraboteno lice koe posle transfer zadolzitelno pravi akupunktura kako del od procesot vi posakuvam na site srekja i mnogu pozitivni testovi ovaa esen
Ќе помине брзо. Кај мене 3-4 дена траеше се. Уживај си сега, мисли на ембриончињата што ќе ги добиете, а сигурно ќе бидат мноогу
Za zal ne se mnogu, 4 se oplodeni i sega e cekame delbata.. Ali toa e, fala mu na Boga i za tolku, neka ostanat tie.. Nema sto da se pravi, prirodata si go pravi svoeto...
И 4 е супер бројка. Нека продолжат да си се развиваат убаво, па што поскоро некое да си остане кај мама во меше 9 месеци
Daa, ne vikam ne e, do sega po 3 sme imale, pa sega kako Gospod nikoj ne e! Utre ke vidime kolku junacinja opstanale ♥️
Ne, eden bez, dva so. Zavisi od doktorot kakva procenka ke napravi za ovulacijata, spored eho i hormonalen status, golemina na folikul, endometrium...... bitno e da mu veruvas na doktorot. Tuka site imame razlicni iskustva, ali prvenstveno slusaj si doktor
На 2ден под 1 Пред трансфер 7па нагоре... (според него и ќе ти одреди др. Колку прогестеронска подршка да даде )...
Zdravo! Pravam IVF vo stranstvo I mi prepisaa MENOPUR! Dali znaete kade moze da se najde ovoj lek vo Skopje? Fala mnogu!
Da bidam poprecizna 12 casa pred stop inekcija pod 1, toa e vazno da se ispita, iako nekoi doktori ni togas ne ispituvaat. Jas taka ja razbrav clenkata. A ako se meri bas pred transfer, da, sum citala nad 10.