Здраво женички денес бидна мојот трансвер со замрзнати ембриончиња 2. Првит трансвер лежев 14 дена беше бес успех,сега за овие 14 дена што да правам да лежам или да функционирам најнормално денеска сат ипол возенје до дома па си се напив кафе па сега лежам па планирам да станам да јадам да си поседам да гледам некое филмче дали ке згрешам или да си лежам пак. И дали лежевте цело време на грп или си се вртевте фала лавици
Ден два повеќе мирувај после најнормално да си функционираш баш да се раздвижуваш е подобро за циркулацијата отколку да лежиш 2недели, е сега нема да креваш тетко и да се наведнуваш нагло .... уживај и гали мешко На своја рака не се менуваат дал клексан или фраксипарин а и ако во извештајот за рефундирање ти стои едно а си земала заменски - нема да ти се рефундираат
Nema da ti gi refundirat. Inace sum zborela so Jani toj mi kaza deka fraxsiparin go davat koga treba za pokratok period pri operacii skrsenici a za vo bremenost poefikasen e kleksan e sea koga so prethodniot bran na kovid snema kleksani go prasav sto da pravam mi kaza kako ke najdes taka zimaj mora da se snaodjas da ne ostanes bez terapija koga ke ima kleksani pak pocni si kleksani, no za sreca so vrski so edno drugo uspeav da gi najdam I ne gi mesav. Inaku bas togas edna apteka sakase kleksani da mi gi prodade za 500 den bez smetkopotvrda pa Bev spremna I privatno da si gi nabavam I platam od Kosovo no za sreca se snajdov.
Не не си сменив секако на своја рака ми пишаа или клексан или фраксипарин”, во 3 аптеки не најдов клексани и затоа ги земав овие…тоа е налет парите
Фала ви на инфо али во брзање што попрво. Ќе знам за друг пат сега се дека ми е тазе и ново ај од грешки се учи. Вајда не е страшно што сега почнав ссо фракси чим секако ми ги пишаа
Мена ми препишаа клексани ама јас имав 10 фраксипарини од мин пат, др ми рече слободно да ги искористам.
Devojki vcera bidna i mojot transfer so zamrznat embrion, se nadevam ovoj pat so uspeh, e sega ke pocnat moite prasanja haha, prviot pat veke od 2 den imav bolki vo gradite iako imav pozitiven test no posle betata padna, ovoj pat ne cuvstvuvam nisto bas nisto no da napomenam ovoj transfer mi e na priroden ciklsus skros, a prviot primav i stop inekcia.. sto mislite za simptomi mnogu e rano treba da imam ili ne ili od koga bi trebalo da mi se pojavi nekoj simptom, fala.