Девојки некоја брзо да земала резултати од имонологија за мутации" 3 пораки пишав уште не се готови дали ако отидам има шанси да ми ги дадат или дур не одговорат на смс џабе ќе одам
Ako imas odamno ispitano, odi i zemi si gi. Jas prakjav poraki nitu na edna ne vratija, na kraj sama otidov i zemav posle 3 nedeli. Den pred toa im prativ poraka i tie nisto, utredenta ja zemam rezultati i poraka stiga popladne deka ne bile gotovi ustw, a rezultati vekje nekolku sata kaj mene bea... Tolku
Девојки, се спермам за второ ИВФ. Првото беше систина, задоволна пд д-р, но незадоволна од гужвите и некако на 2риот трансфер ко да не ми обрна внимание. Со миом и полип правев трансфер . Од друга страна ми ја знае матката и проблематиката (машки фактор сме).Се мислам дали таму да продолжам, дали Борн, дали Плодност. И за Трајковски и Таше читам по некој не-убав коментар. Хелп
Исто и јас се двоумам баш од истите причини и поради истата дијагноза. Од друга страна пак си викам да пробам уште еднаш во Систина, сепак ни ја знае докторот историјата… Незнам во голема недоумица сум и јас, ама ако е пак неуспешно џабе и кај истиот или пак кај друг доктор..
Јас прво се извинувам што ќе бидам директна, се надевам нема да бидам погрешно сфатена Колку сте сигурни дека докторот се сеќава на вашата историја и на вашата матка? Јас не сум толку сигурна во тоа. Кога ќе отидете повторно на преглед, ќе си отвори и ќе се потсети што се е правено и испитувано или ќе ве праша. Тоа е сосема нормално, затоа што никој не може се да памти (со ретки исклучоци нели). Ако недоумицата ви е само поради тоа што таму имате историја, кај кој и да е доктор да отидете, ќе си ја прочита и ќе биде запознаен со се што треба. Друга работа, секој доктор има успеси и неуспеси и за секој колку што има позитивни коментари, толку има и негативни, па советот би бил да не се оптоварувате со таа тема. @DaisyDream велиш со полип и миом сте правеле трансфер. Зошто беше така одлучено? Докторот сметаше дека нема да пречат?
Od slucai licni i bliski sto poznavam, najgolem broj od tie sto smenile klinika, uspeale. Na Trajkovski mu bev pacient, odlicen e, no i mene mi predlozi intervencija poradi mozna pregrada, otidov uste na 2 mislenja, ne mi predlozija. Posle smeniv Sistina za in vitro, kaj Mitko sum. So Plodnost nemam iskustvo. Sepak promena spored mene e pametna odluka.
Мене на ден на трансфер ми беше 7.5 и докторот ми кажа дека е низок и ми зголеми прогестеронска терапија.Над 10 да биде
Мој совет ако имаш можност оди кај двајцата и види кој повеќе ќе ти влее доверба и ќе бидеш задоволна.Јас лично се двоумев помеѓу двајцата,бев и кај двајцата на консултации и се одлучив кај Таше и донесов најдобра одлука бидјеќи сега имам синче.За секој доктор има позитивни и негативни искуства,не обврнувај многу внимание туку слушај си го срцето
Devojcinja, sum pisala i porano, no bi sakala da slusam iskustvo vo vrska so miomite vo sred na postapkata za ivf. Kolku od vas ima sto napravil IVF so miom vo matkata? Jas imam miom vo nadvoresen del od matkata, i doktorot tvrdi deka nema nikakva vrska so mestoto kade ke bide plodot, plus spored nego e mnogu mal i ne treba da mu obrnam vnimanie. Dali ste imale slicno iskustvo? Dali vo postapkata rastel od terapijata? Sto da ocekuvam?
Jas imam miomche nadvor od matkata i isto e mal .... i dr mi kaza nema nikkaov problem , ne vlijaee ... dodeka moja prijatelka imashe miom vnatre , doktorot sakashe da i otkaze transfer , a ona insistirashe da imaaa transfer na nejzin rizik ... ete ja sega dve godishna kerka ima so miom vnatre ... taka da se e ksmeet
Миличка, со лесно да ти помине одбројувањето на деновите до позитивен тест, лек за барање симптоми е да си мислиш дека веќе си бремена! Со лесно и да не’ израдуваш
Јас имам субсерозен миом на преден ѕид на матката, никогаш не ми правел проблем и до сега никој не ми предложил да се вади пошто е надвор а колку што можам да приметам не се има зголемено од терапијата.
Neeee , si stoi toaa , sekogash samo go gledaaat ... i tolku ... nema da ti pravi problem ... teraj si i pomalce misli , teshko e ... na site ni e isto ... ama ochigledno toa e kluchot ... da ne mu ja mislish mnogu
Zdravo. Denovive pocnavme so IVF postapka. Pocnav i so bockanje, kontrola imam zakazano vo vtornik za da vidime dali treba i kolku da se namalat ili zgolemat edinicite. Denes mi se javuvaat od new born i mi kazuvaat deka dr.Trajkovski ke bil otsuten vo ponedelnik i vtornik i ke me pregledal dr.Makraduli. Jas nemam problem so toa, no odreduvanje i doziranje na terapija smetam deka treba da mi napravi Vladimir koj me vodi podolgo vreme i e zapoznaaen so nasiot slucaj i problem. Kosa mi se kreva a se obiduvam da bidam smirena, si zamisluvam i na denot na punkcijata ili transfetot da treba da bide otsuten. Iskreno razocarana sum od new born i nivniot odnos i od dr.Trajkovski. Ste imale vakvo ili slicno iskustvo?