заборавив да ти напоменам и за тоа. они си проверуваат. порано се издаваа потврди но сега откако почнаа електронски, сами си проверуваат на „мое осигурување“ ако немате никаков проблем, да, најверојатно ќе ви ги бараат сите 4 инсеминации. п.с. генетските не ги бараат за ваучер
целта е да докажеш дека ќе имаш партнер (освен ситуацијата за „деловна жена“). кај нас законски е- или брачна заедница (венчален лист) или вонбранчна заедница (изјава за вонбрачна заедница дадена на нотар) ако аплицираш со изјава, и во меѓувреме се регистрирате, немаш потреба да го доставуваш изводот од матична книга на венчани
Тоа не би знаела да ти кажам, немам искуство. Но ако немате апсолутна индикација за ин витро (непроодни канали или тежок машки фактор), четири инсеминации се обавезни и ќе ви ги бараат. Така што мој предлог ти е, да направите бар 2-3 инсеминации, па после да поднесете документи за ваучер. Вака, ќе ве вратат сигурно да ги направите, а во меѓувреме може да истече некој од другите документи кои веќе сте ги поднеле, па да ве враќаат и за нив.
I jas ne sum registrirana treba da odis na notar dvajcata da pisete izjava notarski zaverena deka ziveete zaedno I taa ja podnesuvas vo fondot kako dokas I fotokopii od licni karti mene taka mi Kazaa I jas taka napraviv nemase Nikakov problem
mila koj den od transver ti e jas imav transver so zamrznati na 23 I od togas pa do denes samo minstrualni bolki kicma jajnici I mnogu sum razocarana vtor transver mi e a rano mi e za test