Дали е ок 17.5 прогестерон денес, среда имам трансфер? Читам треба да биде помеѓу 10 и 20 на ден на трансфер? Терапија примам вагиналети утрогестан.
Ma bravoooooo, epten se izraduvav!!! Cestitkiii!!! ♥️ Pak nesto praznicnoo imaaa.. Hehe Vleci ne siteee za nos ♥️♥️♥️♥️ So lesnoooo!!!
Јас сакам да ве прашам ако се замрзнат ембриони, дали нареден пат е потребен ваучер или само трансфер се извршува
Можеш да искористиш ваучер само за трансфер, но ти го бројат цел (да речеме дека имаш право на 3 ваучери, еден искористен со стимулација, еден со транфер, и ќе ти остане уште еден) Можеш и немораш. Трансферот на приватно да го платиш е 25-30 илјади денари зависи од клиниката. (Се зборуваше за цените на претходните страници)
Само трансфер се извршува, меѓутоа си го плаќаш приватно. Можеш и за ваучер да аплицираш, па ваучерот само за трансфер да го искористиш, но ваучерот покрива сума од ~2500 евра, а трансферот со замрзнати е 400-500 евра. Па не знам дали се исплати да го трошиш ваучерот само за трансфер.
Честитки до сите со позитивни бети и желба за успех на оние кои се во исчекување. ❤️ Ве молам за едно појаснување. Правам инвитро во Њу борн на приватно. Терапијата за стимулации си ја купив сама. Ќе правам само пункција и оплодување со ISCI и, здравје ако има, замрзнување на ембриони. Дилемата ми е околу цените. Ми рекоа дека ќе ме чини околу 90000 (без замрзнување) што вклучува следење фоликули и хормони, анестезија, пункција и оплодување (цел пакет за инвитро без трансфер) Овде на форумов читам дека некои членки платиле за истиве услуги многу поевтино на нестимулиран циклус (5-60000) На што се должи таа разлика во цена во однос на стимулиран/нестимулиран процес? Однапред ви благодарам.
Јас сум исто приватно но за цените колку мене се ме чинеше можам да ти пишам вечер ако сакаш. Нека ти е среќно
Во суштина ти не можеш ништо да направиш, доктите се претпазливи кај жени со полицистични јајници бидејќи се склони кон хиперстимулација. Јас бев со полицистични (иако Петановски постојано се зафркаваше дека сум била спротивно од се што учеле на факултет ) . Почна со минимални стимулации како превенција од хипер и го чекаше првиот резултат од естрадиол да види дали сум fast responder. Се испостави дека нема ризик и ми ја зголеми дозата на стимулациите.
Сакав да и пишам дека веројатно се должи на цената на инекциите, ама те препрочитав дека си ги купила сама, значи не ти се од таму? Освен дека можеби се проверува некој хормон плус, или дека има преглед плус, друго не ми текнува. Ќе пише некој со искуство. Среќно @Damjana5 , честитки душо, многу ми е мило
Da prasam uste nesto, nezgodno mi bese da mu pisam na doktorot posto. Ako progesteronot ni e 17.5 a vika deka do den na transfer treba da e pomegu 10 i 20, zosto da prodolzam so terapijata utrogestan, da ne se kaci mnogu za den dva ili?
I jas bev taka, 30000 e punkcijata 60000 opluduvanjeto so toa sto za transfer ke platis 30000 a vo drugite kliniki poeftino e oploduvanjeto ama poskap e transferot. Otprilika site se tuka-taka so cenite