Мила прогестеронот е супер. Со терапија обавезно продолжуваш до тест, а ако е позитивен си продолжуваш. Ослободи ги мислите, за некој ден ќе си го земеш ескимчето што те чека. Среќно! Совет: не читај ништо повеќе на нет
Како што гледам, да, горе-долу цените се движат исто во сите клиники. Ме збуни малку нагласувањето во некои постови на нестимулиран циклус како поевтин. Колку е, толку е! За арно само да е.
Zenski jas nemozam da izdrzam ama koga najrano mozam da napravam test od apteka na 23 imav transver so zamrznati embrioncinja blastocisti I sakam da napravam test zosto ke poludam nisto ne mi pomaga ni kniga ni film samo toa mislam od pusta zelba a me boli polovina kako da ke dobijam sekij moment inace prviot neuspesen transver isti siptomi so 3dnevni embrioncinja togas bev izvinete gnjavam moze ama psiha pusta fala
Rano ti eeee.....opusti se. Jas koga go prasav doktorot mi rece strogo na 14 den, ali mislam toa za mene e izmacuvanje, mislam okolu 11 den ti e najsigurno, zavisno dali si primala stop inekcija ili ne, ali 10 do 12 den pravi. Nekoi znam od 5 ti den pocnuvaat so domasni testovi, jas nemam takvo iskustvo
Ајде, среќно, уживкај сега. Имам убаво чувство дека ќе бидат две цртки за две недели @Neutesna , сега малце ќе те "карам" и тебе и другите како тебе. А бе, толку сте издржале до овие две недели, голготи за документи, процедури, прегледи, хормони еден куп, па исчекување за оплодување... Бидете малце добри со себе сега на крај и спасете се од полудување по симптоми што ги имало или немало... Безброј пати се кажа дека нема правила. Последните две недели психолошки се најтешки, знам, трипати ги чекав, ама дајте си кураж, мора да се издржат и тоа е. Најдете си занимација, стварно било, било што друго, само не бременост, симптоми, тестови, совети... Ајде, храбро, уште малце имаш, издржи
Еве јас со искуство Првиот пат втора бледа линија на 7ми ден од трансфер, вториот пат уште на 5ти се појави. Како заврши приказната е друг муабет. Ова со препоракиве на докториве тука да се чека стриктно 14ти ден од трансфер за тест, поготово со бластоциста, мене лично не ми е прифатливо. На стандарден циклус во траење од 28 дена, 14ти ден од трансфер е доцнење на менструација од веќе цела недела. Општа препорака на ивф центрите низ светов е 14 дена, но од пункција/овулација.
@Kris80 Добредојде во друштвото на броење мила Брзо да ти поминат овие денови, и те чекаме со висока бета