Nee, voopsto ne e bolno nistoo! Se e mnogu vozbudlivo, neizvesno i euforicno i se toa vredi da se pomine... Ako nesto i boli (teska raka dodeka ti vagjale krv, se pomacile venite da gi pogodat itn), toa nisto ne e i se se zaborava.
Здраво феминки ајде мала помош од тие што правеле трансфер со замрзнати Како иде процесот, кога се започнува со терапија, каква терапија се дава…Јас бидејќи сум со полицистични и ретко кога имам природно овулација претпоставувам дека повторно ќе треба да примам инекции за стимулација на овулација што значи повторно се почнува на втор ден од циклус. Дали сум на прав пат со размислувањава, се немам видено со докторот, а се ме интересира, ве читам сите и едвај го чекам мојот трансфер
Nee, ke rabotim. Nema da zemam slobodni denovi voopsto. Samo ako ima potreba posle punkcija. I vo denot ma transfer. Imam rabota vo kancelarija, nemam razlog da sedim doma i da imam vreme za filmovi. Dosta filmovi i taka imam already
Zdravo zenski, Ve molam za info dali nekoja pravela inseminacija vo new born ? Kako ste zadovolni i koja e cenata ?
Јас имам правено трансфер со замрзнати и на природен циклус и на контролиран. На природен циклус го следевме фоликулот, до неговото прснување (еднаш со стоп инекција, еднаш без). За трансферот на контролиран циклус од втор-трет ден почнав со естрадиол (естрофем). Со него се супресира работата на јајниците, нема овулација, а се контролира здебелувањето на ендометриумот и докторот темпира трансфер откако ќе се исполнат условите за истиот, односно ендометриумот да ги задоволува критериумите. За трансферите на природен циклус, по овулација почнав со прогестеронска поддршка, а за контролираниот, докторот одреди од кој ден да почнам, па 5 дена потоа (ембрионите беа замрзнати на 5ти ден) го направивме трансферот.
Девојки, кај мене заврши приказната. Денес ме разбудија страшни болки во стомакот, направив тест од мокрача, тестот си беше кристално негативен. Но секако дека не се потправ на тој. Направив и бета- помало од 0. Среќно на сите Јас си давам одмор малку сама на себе
I sakam I nejkam haha misla me maci da pravam zosto me boli polovinata a se plasam da ne se razocaram