Да ве прашам нешто сега како се рачуна бременоста во која недела сум? Во њу борн нешто ми збореа ама од возбуда не разбрав
Pa is 5 se smeta za pozitiven test no sepak za dobra bremenost taa vrednost e dosta niska koga ke proveris beta na orimer 12, 13, 14 den zavisi kolku dnevno ti e embrionceto doktorot znae po vrednosta dali bremenosta e dobra mislam iskyssn doktor taka da ostaj sto vika sestra doktorot sto ti kazuva e bitno.
Здраво девојки сакам да прашам за трансфер со замрзнати, hatching на ембрионот ви правеле ли? Кај мене не е напишано дека е направено, незнам дали е стандарт процедура или допишуваат?
Ако мислиш на laser assisted hatching, не е стандардна процедура. Кај мене го чекаа ембриончето само да направи hatching, па да го вратиме. Исто беше и со предходните. Јас ги замарам со прашања, па се ми објаснува ембриологот.
Sea samo shto se javiv vo born, doktorot mi rece hatching se pravi na site embrioni, iako ne e napisano.
Blagodaram. Malku mi bese cudno zosto ne napisale vo izvestajot samo ali cim e standart procedura super. Se nadevame na visoka beta
Здраво девојки сакам да одам на преглед и на консултација во Ремедика и во Систина имам направено неколку испитувања ако може некој да ми каже на кој ден од добијано најдобро да одам и колку пари би ме коштало преглед во двете клиники.
https://www.yourduedate.com/report/ivf/2021/09/13/0/ На 13-ти си имала пункција, денес си 4+2 недели, термин 06.06.2022. Честитки и лесна бременост!
Jas dva pati bev blisku do 50 i odma mi pagjase. Maticnata mi ima kazano se sto e nad 100 posle 14 den ima golemi sansi da uspee. Iako poznavam i sto uspeale do kraj i so poniski vrednosti. Ti sega ne misli na brojki