@Jetche Е да де Стално биохемиски ќе бидат. Ајде опушти се и мисли позитивно. Лесна бременост ти посакувам
@Jetche , ко што вика Бубче, така е. Двапати истото не бидува. Честитки, и радувај се . И ние се радуваме со тебе @Mihaela123456 , уште вчера почнав да ти пишувам ама ми се избриша и баталив. Не се замарај со хечинг без хечинг, ако сака да биде ќе биде. Сега гледам дека ти одговориле, и ако одговорот ти значи, бидо си помирна и остави го зад себе процедурите, и размислувај си како си веќе бремена. Од тоа штета нема Ти посакувам да си ги видиш посакуваните цртки од ембриончево
@Jetche cestitkiii, da si imas lesna bremenost do kraj ajde zenski, vie sto cekate, pratete tuka po eden pozitiven test kako nea
Napravi si so self clear, mene mi ima pokazano pozitivno, na samo 9 dena od inseminacija... Stiskam palciiii
Raduvaj se mila, proveri si beta hcg i postori ja istata po 2 dena....neka se dupliraaaa .... Cestitkiii od <3
Eve devojki za toa sto zborevte sabajle assisted hatching, jas ne se razbiram dovolno, no na stranicata od klinikata si pisuva deka toa go pravat. Mada ne e ni vazno, ako saka da bide ke si bide.
Прва опција секогаш треба да биде да се остави бластоцистата сама да направи хетчинг. Laser assisted hatching не е рутинска процедура и нема никаква потреба да се применува на секој ембрион.
Jas navistina ne sum kompetentna za da kazam nesto povekje za ovaa metoda, bi trebalo tie da si e znaat rabotata. Mozebi si i vo pravo, jas stvarno neznam.
Не сум ни јас компетентна, ама затоа има експерти кои ова прашање надолго и нашироко го истражиле. Еве ќе ја земам за пример Американската асоцијација за асистирана репродукција. Нивната препорака е асистиран хатчинг да не се користи како рутинска процедура за сите ембриони. Има посебни препораки во кои случаи се препорачува. (Иако и покрај оваа препорака во многу клиники низ Америка, сепак се применува рутински). Причината е затоа што секоја манипулација со ембрионот повлекува одреден ризик. Еден од овие ризици вклучува и оштетување на ембрионот. Ова може да види пред трансфер, но може да случи и после трансфер. Друг ризик од асистиран хатчинг или правењето на мал отвор на ембрионот, поготово кај бластоциста, со цел да му се помогне да излезе од обвивката е интерференцијата со природниот процес на отварање на ембрионот, со што може да се постигне скроз обратниот ефект, односно ембрионот да не успее целосно да излезе од обвивката. Затоа и општите препораките се оваа техника да се користи само кога е потребна, кога придобивките ги надминуваат ризиците, а не рутински на сите ембриони.
E така, значи прво ќе се остави и ќе се почека да се види дали сам ќе направи, а не директно асистиран хетчинг.
Zdr,i mene mi e deneska 8 den od transferot pa se plasam da pravam test,imase nekakov simptom.ok pozz