Девојко ако имаш сомнеж отиди по приватниве клиники Систина, Ремедика, Санте провери бета ( ако има таква опција ) Не е во ред за тебе толку нервоза и паника, сега треба да си опуштена и релаксирана. Мисли само на убави и позитивни работи, радувај се за бебенцето
Тестот според мене е најстресната работа. Значи бета, па за два дена пак бета и ако правилно се дуплира тоа е тоа. Па после направи тест да си го гледаш. Има многу случаеви што покажале лажно позитивен, затоа најдобро бета. Ти веќе си ја направила, провери пак за два дена и остави тоа тестовите
Мила не си прави стресови,не можеш да кажеш дека е со побледа линија бидејќи секој тест различна вредност на хормонот детектира а кај тебе сите се различни и не можеш да видиш дали се здебелува или не.Да си правела од иста фирма да ама вака сите три различни не е веродостојно.Затоа гали меше и одмарај,крварење можеш да имаш од повеќе причина во бременост не помислувај на најлошото
Welcome back Лунчи...овој пат да ти е последен да пишуваш во темава... Со лесно и со среќа во оваа битка која се надевам ќе заврши со победа✊✊
Морнинг, девојки Имам закажано преглед , др сакаше да ме види пред да ми дојде, ама мене знае вака да ми порани, и денес на 25 ден, почнува да ми пробива. Што ќе види, не знам, ама секако ќе отидам, да видиме дали ќе може трансферот да е на овој циклус. Ако не, ми пропадна ваучерот. Едно прашање плус за искусните и познавачите на медицина : Во овој месец и пол,( поради проблемот со заб, воспалението што го имав ) пиев двапати клиндамицин, по пункција три дена доксицилин, и пак истите три дена сега пост операцијата на забот Секако ќе се консултирам со др., но ако имате искуства или мислење, да не е премногу толку антибиотици пред трансфер??? Откако го почнав првиот пат, секојдневно пијам пробиотик, ама пак се прашувам дали прави штета. Ќе покаже ли веднаш на брис ако се покренала кандида? @Bubce38 , за вакви прашања прво ми иде тебе да те прашам, ако имаш некој ум да дадеш Чекам сугестии
Devojki, dali posle stimulacii dobivte normalno ili porano nekolku dena? Transferot otkazan, ciklus 6 dena porano, dali e ok?
Pa vo isto vreme sme i pisale Mislam nisto nema, aj sekako da prasam. Mozebi i podobro, ja inaku nemam redovni ciklusi, retko se na 28 dena pa ovaa me začudi sabajle. I sega i jas zaboraviv koga treba da me vidi doktorot, ako ubavo razbrav treba ovoj ciklus da preskokneme, al da sum se javela na 12, 13 den.. . @_Vera_ mene me vide pred ciklus, prosla nedela, a sega neznam kako odi procedura...
devojncinja, od koj den na simulacii pocnuvat da se rastat folikulite. Vo petok bev na pregled, mi bese 3 tiot den sto primam fostimoni, i jajnicite bea uste smireni i mnogu malku imase pocnato da rastat. Doktorot rece uste rano e. Iskustvo please?
Мене најде за атб да ме прашаш Јас мн често сум на атб. Конкретно, месецот пред успешниот трансфер примав лендацини недела дена и височки дози кортико ( урбазон). И плус сумамед. Гледај со матката и ендометриумот да биди све во ред, не му ја мисли за атб
Еее, па баш таков одговор барам бе Бубче Душа си, душата на место ми дојде, матка, ендометриум, тоа е тоа. Фала ти