Sorry sto odgovaram pokasno, ali jas po avioni sum se razletala srede kriza Jas so Mitko imam super komunikacija na viber, non stop e dostapen. Maz mi e po mejlovite, on po mail komunicira so doktorot Denes bev, vo forma e vlezen covekov, treba da mu se iskoristi dobroto raspolozenie Cestitki za site pozitivni crtki sto gi vidov
Здраво девојки Сакам да ја споделам со вас мојата борба со неплодност.Имам 33 години и 8 години сум во брак. Првите 3 години повеќе се вардервме(незнам и јас зошто) па потоа дојде желбата за бебе но позитивен резултат никако да дојде. Започнавме со прегледи кои не покажуваа проблем. Нормален спермограм, хормони во ред, нормална овулација. Две години секој месец пратевме фолекули кога слободен циклус кога стимулација со кломифен, пробувавме и ништо.Следен чекор беше проверка на проодност на канали кои беа уредни, но излезе дека имам септум на матка кој би можел да е причината. По 2 месеци се правев хистероскопија па следуваше период што треба да паузираш од обидување за целосно да заздрави матката. Па потоа повторно почнавме. Поминаа уште еден куп фоликулуметрии, многу надежи и многу солзи и разочарувања.Направивме нов спермограм кој сега се покажа доста лош. Одлучувме за инсеминација па лани септември ја правевме првата која беше неуспешна и немаше потреба за друга бидејќи докторот ни предложи инвитро поради лошиот спермограм па дури ни спомнуваше можност за донор. Почнавме со собирање документи кои ги пратив во фондот декември а потврден одговор добив дури јули. Крајот на август започнав со инвитро постапката. На денот на аспирација на фолекули кога се разбудив ми кажаа дека сите што ги сметаат за водечки поголеми биле за жал празни и имаа само 3 јајни клетки од помалите.Чувствував разочарување бидејќи барем со тоа немав проблем досега.Сопругот остави материјал па по 2 дена ме известија дека и трите се оплодени Бев пресреќна. Трансферот ми беше на 6 ден од аспирацијата на кој ми вратија 2 бластоцисти а третата одлучивме да ја замрзниме. За кратко време се смена на добро. Денес ми е 14 ден од трансферот па бев да проверам бета која беше 1250 Конечно и јас трудничка Сега Господ да не исчува. Многу тежок пат со многу искушенија на кој треба многу верба и сила. Но Господ е голем и ке помогни на секој. Ако нешто на некоја ја интересира подетално од ова што јас го имам поминато нека праша
Dali nekoja zenicka.so primeni.dve dozi vakcina pravese insemenacija ili transfer? Neznam.dali dase vakciniram.mi e strav
Devojki zeni majki ♥️ od idniot mesec ke pocnuvam so invitro. Me interesira kolku cinat inekciite i dali od hormonite sto gi piete kacuvate na kilaza? Mi kazaa deka treba da primam inekcii koi bile da receme dosta skapi no istite se refundiraat od fondot.
Jas pravev cryotransfer 3 nedeli po vtora doza, nula beta imav. Ne znam dali e do vakcinata, ali jas poznavam mnogu sto se trudni, a se vakcinirani. Ne znam sto da ti dadam sovet, ali ako se vakciniras barem pocekaj 2 meseca po vtora doza, pa pravi posle proceduri, da se smiri organizmot.
Имаш ваучер? Ако си на приватно ништо не се рефундира од фондот. Освен антикоагулантите, но тие не мора да значи ни дека ќе ти ги дадат да ги примаш
Zavisi dali.si preku fond so vaucer ili privatno koga,si preku fond del od inekciite ti davaat del si dokupuvas,zavisi kaj sekoja zena individualno.Koga,si privatno se kupuvas privatno nese refundira nisto osven.kleksanite no.toa e potoa dokolku ima potreba,hormonskite inekcii se dosta skapi jas sea posleden pat vo avgust mesec potrosiv 2600 evra I neuspesno.mi.bese.Terapijata e skapicka no so zelba za uspesnost pa se trpime.Vitaminite del od apcinjata posle transfer se kupuvas privatno.Stop inekcijata I citrotidot se skapicki taka no zavisi se do.sekoja zena,pa dali posle zamrznuvanje ke ima ili ne na embrionite I toa se plakja.Za 7 invitra kaciv 20 kila
Девојки здраво Еве ме и мене после 4 месеци пауза од биохемиската. Помина летото се одморив, сега време е да се вратиме назад кадешто застанавме. Во меѓувреме бев во Борн кај др.Трајковски, предложи хистероскопија и кариотип. Резултатите од кариотип се во ред и кај двајцата...е сега прашањето е дали да мењам клиника... Некако повеќе доверба ми влева Трајковски, по посветен да го најде проблемот... Дали некоја од вас скоро правела хистеро кај него и како поминавте? Чекам циклус па да одлучам што понатака, на мисла сум да се префрлам кај него. На сите вас кои во меѓувреме успеавте ви посакувам лесна бременост и се да оди како песна, @Jetche се радувам со лесно до крај
I mene toa mi e strav edna moja drugarka kaci.mnogy d dimeri.posle prelezan kovid,I posle primanje na hormonskata terapija uste poveke gi kaci se maci god ipol.zada gi.simne.Zatoa posigurno.mi e da ne neznam.ni.jas