Хормонските инекции ќе ти ги дадат во самата болница. Можно е да не ти стигнат па ќе си докупиш. Зависи колку ќе те стимулираат. Тоа што ќе докупиш а и целокупната терапија за после трансфер сама си ја плаќаш и нема рефундација. Некоја груба пресметка имај си при рака едно 1000 евра. Ова ако треба и да замрзнуваш ембриони
Da preku fondot ke pravam. Pa sakav da znam od prilika kolku bi mi trebale finansii. Sepak ne e nisto besplatno. Daleku bilo pari ne zalam kolku treba tolku ke dadam.
I jas bev 3 pati so fondot ednas I jas bev 3 pati.so.fondot prv pat 900 evra plus,me cinese,vtoriot pat 1300,3pat 1200 bez,zamrznati embrioni ili jajce kletki.
Sekako mi e vo plan da zamrz sekako mi e vo plan da zamrznam. Kako sto razbrav kolku pati vadam jajce kletki taka mi se trosat vaucerite. Ili mosebi ne sum razbrala kako sto treba
Jas pak od vakcinata voopsto ne kaciv d-dimeri i nikakvi nus pojavi nemam, ama pak od stimulaciite vo 2019 god koga pravev ivf i togas nemase korona, mi se kacija d-dimerite i ne mozam da gi simnam pod 500 od togas, non stop okolu 500, ali zatoa primam kleksani pred transfer 10 dena i posle transfer so aspirin kombinacija, a aspirinot izgleda dozivoten ke mi e mene
Drufarkami pije aspirin I toj sirup eden.Brajov sirup li taka nesto I ona so neuspesni in vitra I sea neznae sto da pravi I kako I mene mi e strav.Razmisluvam pak za in vitro ama da nese vakciniram.
Јас трансфер правев пред една недела, а се вакцинирав пред два месеци, немав никакви нуспојави. Ние доплативме уште околу 55.000 ден. Во таа цена спаѓаа дополнителни инекции што не се покриваат со ваучерот, замрзнување на ембриони и терапија по трансфер. Доплатата зависи од тоа дали ќе ти стигне хормоналната терапија, што ќе примаш по трансфер и дали ќе се замрзнуваат ембриони (и во која клиника затоа што цените се различни). Од фонд следуваат три ваучери за прво дете. Исто по 3 ваучери следуваат и за второ, трето и четврто дете. Јас досега имам направено 4 трансфери, немам ни грам промена во килажа. Со лесно нека е и со успех!
Blagodaram. Site da si docekame. Jas od mikroginon posle laparao i histero kaciv 3 kila za 2 nedeli. Pa si vikam od ovie apcinja jas kaciv 3kg a od inekciite mnogu poveke ako vaka bi reagirale i oni
So lesno da si ja iznosis bremenosta, na krajot sekoj trud se plaka Ovde ima samo HRABRI zeni site so edna cel
Здраво на сите! Вчера бев на ехо со втор ден од менструација, со цел да почнеме со постапката за ин витро, но докторот виде дека имам задржан фоликул, па ми рече да одам наредниот циклус. Ме интересеира дали има некоја членка со ваква ситуација да ми каже што е тоа и дали наредниот пат ќе го немам?