Честитки и со лесно Може ли да споделиш зошто толку се одложило до добивање позитивен одговор од фонд?
Мене 4 месеци по ред ми наоѓаше задржан фоликул. Накрај 4-иот месец на живо ми го извади. Да сум со овој ум, ќе отидев и на второ мислење, во друга клиника.
Секој месец имав одговор но се нешто одново ми бараа. Првиот пат ми побараа уште еден спермограм иако пратив 2 како што треба. Потоа ми го вратија за спермокултура и уринокултура кои што не беа наведени дека требаат во листата на фондот за потребни документи. Потоа чекав некое време бидејќи им почнаа одморите Па во април ми побараа да им пратам хормони со намален пролактин. Одново го проверував па ми беше висок и морав 4 недели да чекам за да го намалам. И на крај во последното писмо ми побраа одново да направам хормони, крвна слика, брисеви, 3д на матка со образложение дека поминале 6 месеци и треба нови Само уште не ми е јасно зошто се не побараа што им трбаше во еден месец со првото писмо туку секој месец по нешто а се им беше пуштено заедно. И за последното писмо направив се што требаше го пратив а исто така спотеравме и многу јаки врски па одговор имав за една недела конечно одобрено.
Претерано те измалтретирале, стварно срамота. И зошто спермокултура и уринокултура, никигаш не ни побарале, три ваучера земав до сега... Се надевам и ти посакувам веднаш да ти вроди со плод
Stvaarno sramota, prv pat slusam za urinokultura, i ja dobiv vaucer no ne mi pobara...mene me vratija za inseminaci posto imav 2 a po protokol se 4, a zamisli bev so tubaren faktor sto ke mi se inseminacii samo da me maltretirat i ja direkno kaj Tofoski za koja sum mu blagodarna sekogas, on mi dade eden izveshtaj so nekov pecat deka nemam potreba od iui i deka vednas ke treba da preminam na ivf i mi odobrija..
Девојчиња, дали ви се случило подоцна да ви се покачи естрадиолот. Навистина загрижена сум. Денеска ми е 7ми ден од стимулации, вчера јајниците ми беа уште мирни. и докторот ми го покачи терапијата по 4 на ден фостимони. Имам АМХ 3, и 29 години. Докторот вика, овие резистентните јајници како твоите кога ке почнат да растат, ке растат многу од еднаш. Дали на некоја од вас му се случило ова?
Zenicki moj mili moj jas sum presrekna deneska mojata bhcg na 12 den od transver e 1122,5 mili site sto cekate vi ja pustam mojata rados site vakva rados da si iscekate eden e gospod samo verba I molitva site ke uspeeme
Čestitkiiiii, da si imas skolska bremenost!!! Vakvi razbuduvanje se najubavi navistina, temata procvetaaa
Zdravo, cetitki na site onie koi imaat pozitiven test, lesna bremenost do kraj, na onie koi se vo iscekuvanje vi posakuvam mnooogu sreka i sto pobrzo da se pofalite so visoka beta. Cekam da vi se pridruzam Pod zadrzan folikul najverojatno se misli na folkul koj ne prsnal vo vremeto na ovulacija tuku prodolzil da raste i prerasnal vo folikularna cista. Najverojatno ke prsne vo pocerokot na menstruacijata no moze i da prodolzi da raste. Vo takov slucaj se davaat kontraceptivi i se sledi.
Ете така, преубави вести....само сонца и срциња да ни фрчат во темава а ти срцка да се опуштиш и да си уживкаш!
Mene pokraj 4d eho na matka mi pobara rezultat od prethodno invitro, negativna beta hcg. Kako do igranje mene da mi e dojdeno pa ke lazam nesto... Ama toa e!