Hormonite mi se dobri, so prolaktinot imam problem odvreme navreme znae da se kacuva no vednas mi se simnuva so dostinex, inaku za ovulacija ne pijam nisto osven vitamini sto site gi pieme.
Јетче, честитки за позитивен резултат, само те молам Достинекс веднаш да замениш со Бромергон, во бременост не се конзумира да знаеш
Dali e mozno i posle celo sisence dostinex da boli glava od prolaktinot? Pred edna nedela ispiv terpaijata, no pocna mnogu glava da me boli navecer kako porano koga mi bil pokacen prolaktinot. Iskustvo? Ke gi proveram hormonite, no mnogu mi e cudno.
Zenski prolaktin treba da proveruvam. Mislam trebase na gladno na sabajle, ali ne znam voda, kafe smee nesto da se pie sabajle ili ne?
Мислам дека за проверка на хормони не е битно дали сме гладни или жедни. Додуша ја кога испитувам тоа сум генерално секогаш гладна, но нигде не сум нашла дека така треба. Знам само дека е пожелно да се испита рано наутро, кога сеуште процесите во телото мируваат и не сме толку изложени на стрес (ако не го земеме предвид сообраќајот и гужвите до клиниката ).
Одговор имав на секој месец до месец ипол, но ми го одобрија дури по 7 месеци. Се надевам твојот потврден одговор ќе е многу побрзо.
Пролактин 2ч по станување, без напрегања и стрес. Кафе досега не ми влијаело на резултатот, но јас си бев секогаш на терапија.
Девојки мојот селф клер е негативен, 7 ден од трансфер со бласто. Утре ќе направам и крв, но сепак не очекувам позитивен да биде.
Јас немам искуство со домашни тестови , ама ми се чини рано е...почекај барем уште 2 дена и направи си преку крв...навиваме тој да е позитивен
Докторите велат 12 ден од трансфер да се направат тестовите.И сигурно не го велат тоа тука така. Почекај малце душо имај верба и трпение па понови ги. Ти држам среќа за позитивен резултат
Ви благодарам на сите, но искуството во групава покажало дека 7-8 ден од трансфер веќе покажува две црти ако воопшто ги има со 5 дневно, посебно со тестовите на детекција над 10мл. Како и да е од утре се враќам на работа, а ќе направам и крв за потврда. Одиме понатака Без плачки, драми и слично.
И јас со тестови рано почнувам. Прв тест 5ти ден сабајле, негативен. 6ти ден сабајле негативен. 6ти ден вечер негативен. 7ми ден сабајле негативен. 7ми ден вечер негативен. И веќе знаев дека тоа е тоа Испитав бета на 8 ден, нула. Од оваа приказна толку е. Продолжуваме со нови сили понатака. Предходниот трансфер со позитивен тест, уште на 5ти ден имаше втора линија. 8ми ден од трансфер мене веќе ми беше втор ден доцнење од циклус, што е сосема доволно да покаже.
Јас стварно не сум разочарана бидејќи не нешто многу се надевав, супер сперма, осум зрели јајце клетки, но само една едвај стигна до еарлу блато и истата на 3 ден имаше под 10% фрагментација. Одговорот од ембриологот беше терапија не сме ја погодиле, така да јасно ми беше дека циклус на егг колектион е утнат. Сеа ќе направам амх и кариотип и наредно ваљда ќе успееме со друга терапија.
Нека секој негативен тест не прави уште посилни, по борбени по упорни Не губи надеж, едноставно не дошол тој ден, за жал Испитај све што немаш испитано, одмори и спремај се за нова борба секако овој пат со победа
Јас не знам веќе наредно што да пробаме. Хормони супер, матка супер, ендометриум супер. И терапии менувавме и протоколи. 4 бластоцисти со одличен квалитет, сите вратени во напредна фаза со АА оценка. 2 пати негативна бета, 2 пати биохемиска. Од 4 трансфери зарем ниедно ниедно ембрионче да не се погоди... Не знам навистина каде е проблемот. Што е тоа што не се погодува...
Лапаро/хистеро, имунолошки, кариотип, трансфузиолошки, незнам тоа е тоа. Имај предвид дека од 4 бласто 1 или 2 се ПГД ок, просек.