Дијагностичка хистероскопија имам веќе направено (лапаро не) и се беше како што треба. Друго се имам испитано мила и е во ред.
Мора да се направи напор за ПГД тестирање во МК, помалку разочарувања, помалку трансфери, за доброто на сите нас. А од друга страна парите дадени за безврска трансфери се еднакво на платено ПГД тестирање.
Офф бе друшке. Ти ко мене исто, само што кај нас 5 ембриони беа. За жал со ниеден не успеа. Тоа е. Ќе се бориме и понатака.
Здружението за ИВФ имаше преговори пред неколку месеци со Mинистерство за здравство да се овласти лабораторијата на МАНУ да изведува ПГД, ама сеуште абер нема од тоа... Си има владата други планови за "инвестиции" и приоритети за трошење пари. @Nade-sunrise Ќе успееме, кога тогаш
Оф сонце, глава горе само без нервози, едноставно не било нашето време овојпат иако е болно и разочарувачки! Само напред, ние сме најхрабрите жени!
@Kris80 , @Kailani , @Mihaela123456 , сочувствувам со вас, бидејќи толку добро го знам разочарувањето.. Бидете силни и истрајни во оваа мака. Ве гушкам сите
3 инвитра имам зад себе и никогаш не сум направила тест од аптека. Мразам тестови ми шират негативна енергија. Кој и да е исходот секако после правите бета, не ја разбирам поентата на тест. Реално 8ми или 9ти ден од трансфер со бластоциста/и 10/11 ден од тридневен ембрион резултатот е точен.
I mene ni e 6 den od transfer no ne ni pomisluvam da pravam domasen test,zosto dugarka pravese na 8mi den negativen,se razocara mnogu na 9ti pravese pak negativen.Na 14ti den napravi beta 547 pose betata pak domasen test pozitiven.Taka da se e individualno i mislam deka ne treba da izbrzuvame so domasni testovi i da si pravime predvremeni stresovi.Znam deka site sme vo iscekuvanje i edvaj cekame da vidime dve crtki ama mislam deka treba da si pocekame preku krv.Srekno neka ni e na site
@Kris80 Nemoj ne se razocaruvaj pocekaj ne gubi nadez,kaj nekoj porano naj nekoj podocna pokazuva ne im veruvaj mn mn na testovite.Ke bide ti stiskam palcinja da si vidis visoka beta
За утре мене докторот ми пиша уште понеделникот бета преку крв. Утре ќе ми биде 8 ден од трансфер, не броејќи го денот од трансферот.
Vcera imav punkcija. Mi izvadija 8jajce kletki so odlicen kvalitet. Prvo IVF ni e i totalno sum izgubena i isplasena. Denes mi se javija od klinikata i mi kazaa deka od 8 se oplodeni samo 4. Imame problem so maski faktor i mi kazaa da se nadevame deka dobro ke se razvivaat i deka ke imaat dobra delba.