@Kris80 @Mihaela123456 @Kailani Mnogu mi e zal devojki. I jas sum go minuvala toj pat. 3 pati imav biohemiski ubavo znam kakvo e cuvstvoto. Megutoa so novi sili ke prodolzime napred daj boze i nas da ne ogree sonce.Kako velat posle dozd doaga i sonce ke vidite deka taka ke bide. Eve jas se spremam za 4 to ifv i daj boze na site da ni uspee. Ve guskam najsilnooo...
Јас сум со аденом на хипофиза и највисок прл 64, останав бремена со 6 прл, док го сакаше барем до 15. Терав со терапија до 16гн, во 12 го мерев и со терапија беше 43 мислам. Не е лош 19 мислам.
Девојки честитки за сите позитивни тестови. Ми се јача надеж кога ве читам дека има многу позитивни жал ми е за сите негативни , но сите ние што сме со негативни, “ќе нападнеме” некој следен период Дали некој од вас знае дали задолжително бараат потврда за дефицитарност за поврат на средства за клексани? Минатиот пат имав од една приватна аптека, но сега од Еурофарм ни еднаш не ми издадоа таква потврда. Во моментот имам извештај, сметки-сметкопотврди, и потврда од матичната колку клексани сум аплицирала
Zdravo, jas sum nova na forumot, sakam da prasam dali nekoja od vas se soocila so problem- visok progesteron? Jas denes pravev ispituvanja i progesteronot mi è 2,2
Za koja cel ti se hormonive, planiras da picnuvas ivf ili drug problem imas? Te prasuvam zosto i estradiolov za 4 den e malku visok za start na ivf, doktorite go sakaat do 30. Za prolaktinot konsultiraj si doktor, zavisi za sto ti treba, moze i podobar da bide da, ali zavisi sto planiras i sto problem imas.
Zavisi koga si go proverila, odnosno koj den od ciklus. Pred ovulacija pod 1, za transfer nad 10 e dobro. Zavisi za sto vi treba i za sto se spremate
@Inamya So lesno mila bravo, bas se izraduvav, za site tie so negativni testovi glava gore, barem poveketo od nas tuka go znaeme toa cuvstvo i sme pominale niz toa i uste ne znaeme sto ne ceka.. Gospod neka e so nas ke uspeeme samo trpenie..ve sakam site iako ne ve znam licno no tuka najdov mnogu odgovori od 100 prasanje koi mi se vrtea niz glava, mi davavte hrabrost, mi pomognavte mnogu so vasite iskustva... ke se molam za sekoja od vas
Na vtor den od ciklus, sakame da zapocneme so in vitro no so visok progesteron izgleda tesko. Utre ke odam pak da pravam ispituvanje papà ke vidime sto ke kaze doktorot.
A zosto ti e taa potvrda ? Jas nemam isplata od avgust I septemvri podneseno vo mojot grad sluzbenikit bil angaziran za izbori
Фала ви девојки за подршката Ве гушкам сите, да не ве тагирам. Испитав и бета, помала од 2 Тоа е тоа. Безпредметно е више да испитувам, мислам. 10 ти ден денеска. Имаше една членка пишано дека тестовите се само стресови, знам, да. Го потенцирав истото пред некој ден и јас и се согласувам потполно. Тестот го направив од една проста причина, сопругот одеше на пат па сакав да го изненадам ама за жал.... Како и да е, имам уште едно замрзнато па околу нова година ќе си одам по него и ќе се дружам заедно со @Twins256 @Nade-sunrise @_Vera_ и уште други што ги испуштив а што се во очекување да почнат :l: Фала ви уште еднаш :*
Ваква порака чекав од Тебе, претешко е знам ама одбра што побрзо да планираш што следно ќе се случи отколку да се затвориш и да тагуваш .. таа последната среќичка можеби е вистинската ❤️ и јас и јас сакам да ве дружаммммм