mi rece deka ako primam inekcii ke mi napravi problem bidejki nema mesto kade da rastat za da imam ovulacija bidejki celi jajnici mi se ispolneti so cisti...
Samo da vi kazam deka mojot doktor mi rece deka mozam da probam akupunktura vo proces na ivf. I jas deneska planiram da pocnam.
Во 5г обиди за бебе најбезболен процес ми беше ивф то. Се зафркавам со докторот дека нејлесно ми беше ивф, потоа следеа стресови и паники. Ние бевме преку фонд, доплативме само 2800 за лекови во ивф клиниката, но и 49500 за замрзнување ембриончиња. Плус витамини. Што се однесува до тоа како сум останала, ми е галје, дури од никој и не кријам дека сум со ивф, тоа не е табу тема. Како што некој прави операција на срце, така кај правев ивф, за живот се работи. Јас така си го сфатив. Со лесно.
ti blagodam mnogu za podrskata navistina mi znaci sto me ohrabruvate da go prifatam toa kako normalno od srce vi blagodaram
При природна овулација имаш еден фоликул. Со стимулациите при инвитро може и 20 фоликули да се добијат.
Искуства со дна фрагментација, дали тоа е нешто што варира или? Испитувал ли некој повеќе пати, дали само макси е решение доколку постои? Зошто ако од таа ДНА зависи оплодувањето не е задолжителна и никој доктор освен Таше не ја бара, јас сум збунета.
Utre imam kontrola i merenje hormoni. Mnogu se plasam od ishodot da ti kazam pravo. Nemam nikakvi simptomi od poduenost ili takvo nesto od terapijata. I bas zaradi nemanje simptomi se plasam deka uste ne e pokacen estradiolot.. inaku vo 6mi den mi bil 104
imase edna clenka so slicen problem @Njanje .. ako mozes pisi mi posle kolku vreme ti se pokaci estradiolot. I jas sum isto kaj Dimitrov kako tebe
Девојки што мислите за резултатов на 3 ден од циклус ми се правени сеа ќе полнам 36 год.имам и низок амх, дали за ваучер од фонд можат да поминат.
Може да се корегира нешто со примена на животен стил и со витаминска терапија, зависи од која причина е. Јас би рекла дека днк фрагментација треба да е задолжително испитување не само кога е машки фактор во прашање, туку при секој спермограм. Таше ја бара затоа што има опрема што може да понуди решение - МАСЅ метода, односно магнетно селектирање на ДНК фрагментирани сперматозоиди. Сите сперматозоиди кои немаат добар потенцијал, а навидум не се разликуваат од потентните, се издвојуваат од понатамошна употреба со магнетна сепарација. Единствените сперматозоиди што остануваат по оваа обработка се оние кои немаат днк фрагментација. Истава метода може и за инсеминација да се применува, не само при вто.
Nie nemame ispitano, sme so normalen spermogram, no nikoj dosea ne predolzil. Jas pred invitro predoloziv, mi kazaa nema potreba. I Trajkovski i Lazarevski i embriologot Valentina. Vekje mi zdomace da se pravam pogolem doktor od site doktori.