Ауу голем луксуз е извештај од ембриологија департментот да се добие. Дигнав цела узбуна за да се јави ембриолог да ми објасни што прават со моите ембриони. И изговорот им е ама таква политиката им билa Ај модерно е сега политика и медицина да се меша. Извештаите на кои пишува: - Трансферирана е бластоциста; ми се рамни на извештај од кардиохирург на кој би пишувало: - Оперирано е срце. А ваков извештај од хурирг не постои.
Јас ќе идам на консултации, саkам детален извештај барем усно со каков материјал работеле, сперма и јајце клетки оценка, до детал.
Устен извештај ко устен договор. За ништо не служи Зборам пред некој ден со пријателка докторка од странство, таму и правеше ивф, вика прати ми се што имаш ќе зборам тука со докторот да разгледа. И јас и викам дај ми го на телефон, усно ќе му објаснам, извештајот за украс служи само, да се троши хартија. Што вика @Kailani, срам ми е да го пратам
Јас упте не сум направила ни тест ни бета чекам уште малце до викенд па ке ви кажам не знаев дека може и кај нив
@Nade-sunrise Другарка, со вредност е тестот од Синлаб? Дека во Биотек тестот што го прават со упат е само позитивен/негативен. Колку се чека за резултат?
Utre konecno ke bide mojot prv transfer me cekaat 3 najubavi junacinja sakam da ve prasam za sovet, sto pravevte, kako se odnesuvavte? Sto da jadam, sto da pijam? Jas imam tolku golema nadez i pozitivna misla samo za da stanam majka! ❤❤❤
Фала ви на сите за инфо, чекајте ме викендов али изгледа недела никој нема да работи дека и пред празник плус така да сабота ќе мора да идам
Бета 0. Од 8 полни јајце клети едвај една еарлу бласто. Дијагноза само затворени канали. Очигледно лош материјал бил во прашање, дна фрагм или кариотип или лош протокол.
Јади си што ти душа сака и да си бидеш позитивна скроз вода ке си пиеш пред сам трансфер за малце пуна бешика да може убаво да гледа докторот и твое е после да уживаш 2 недели ко принцеза да те гледаат
Au be kolku ti zaviduvam!!! Edvaj cekam da dojdam do kade si ti I da pocnam da se odnesuvam kako bremena. I da baram sva i svasta od moite doma lol
Dali nekoj imate iskustvo, kako ocemuvaat kvalitet na jajce kletki, od kade znaat deka problemot lezi vo jajce kletkite, a ne primer DNA fragmentation na sperma?