Мислење, дали жени со послаби јајници е подобро долг протокол или слаба стимулација. Долгиот докторот ми рече се употребува кога на ехо има 15 фоликули а не помаллу. Јас имам околу 13 и амх пред две години 2,9, фсх 11.
13 фоликули е одлична бројка. 10-15 фоликули се смета за оптимално, normal responder. Едит: фсх е малце височок.
aj zemi gi ovie i pij gi po 2 kesicki dnevno. Mn dobri reziltati ima so niv za kvalitet na jk. A ispituvanje na jk nema kolku sto znam, samo na embrioni. Pgd e nasiot odgovor, zosto ne go pravat, mislam biznis e vo igra. Ako ima pgd ke nema tolku neuspesni ivf. Samo sum iskrena, mozete da ne se soglasite so mene. Zadolzitelno napravi i kariotip i dna fragmentacija. Jas se ispitav bukvalno pred da pocnam ivf, nemam problem so hormoni, osven hashimoto so normalno tsh i sum homozigot. Non stop pokriena so terapija soodvetna, edna biohemiska i edna beta nula. So se intralipidni, kleksani, se sto moze vitamini, zosto ne uspeva, ne znaeme. Imam uste 2 embriona, mi e strav pak da ne udram stativa ako gi vratam uste ne sum spremna
Фсх е толку цело време, антрални исто, зошто ми кажа наредно многу мала стимулација, а не долг незнам. Краток очигледно не е добар.
Квалитетни јајце клетки ми кажа, а кога прв пат бев пред инвитро му реков природен модифициран, не никако ми кажа една ко ниедна. Тотално ме збуна.
Еве и мене ме збуни. Имаш 13 антрални, сте иделе со краток протокол и сте добиле 8 фоликули, со 8 зрели јајце клетки. И сега сака помала стимулација, заради квалитетот?
Еве јас, на природен модифициран, еден антрален, една јк, еден ембрион и квалитет мало сутра. Нема правило за жал
Дечки често има прашања за цените. Подолу се детално цените за инвитро на приватно во Систина. Ова е согласно мојот краток протокол и како си имам запишано во тефтерче. Извинете ако имам некаде пропуст, се потридив се да запишам. Од срце посакувам да му се најде на некој во планираење на овој маратон на давање на пари: 1. Pap i brisevi - dve nedeli pred procedura (7.840 den) 2. Pocetok na stimulacija: Folikometrija plus edno Pen Gonal (11 920 den) 3. Spermogram i spermogeneza (za soprug) 4808 den 4. Penkalce Gonal (10320 den) 5. Sistina laboratorija, 3 hormoni (2880 den) 6. 3to Gonal Pen, 2 zasebni inekcii gonal, stop inekcija i 5 cetroide (ili kako i da se vikaa) inekcii (28.750 den) 7. Punkcija (30.490 den) 8. ICSI (101.000 den), Zamrznuvanje ( 49000), Inekcija dijazepam i/ili intralipidna infuzija ne mozam da se setam (1594 den)= Total 152 194 9. Teraprija posle transfer: cardiopirin,premama, protulex inekcii za 14 dena, dekortin, crione gel i sl. (10.940 den) 10. Laboratorija Beta HCG (okolu 1000 den)
Na fb Imas fan strana na Zdruzenie za bebe po pat na invitro I vo 2020 godina Imas dosta videa sto Imat gostuvano I emvriolozi od Plodnost I remedika I Dr tase I Dr ivanovski I ima objasnuvanje za dosta raboti za koj kako reagira na terapija za kvalitet na embrioni metodi na oploduvanje suplementi I mnogu raboti izgledaj gi moze ke najdes korisni informacii.