Како бе така , АМХ е многу поверодостоен од фсх , сигурно и он го знае тоа , а ако нешто му мањка да си биде на чисто ништо не го кошта на втор ден од циклус да те види , тешко нас само тоа ќе кажам
Здраво женски…Им честитам на сите кој успеавте, а вие кој одете по овој трнлив пат ви праќам силата од целиот универзум,ќе бидете мајки верувајте.Ќе ви а пишам накратко мојата приказна за да ве охрабрам.10 години борба,аденом на хипофиза,6 инсеминации,неколку интервенци секогаш без успех.Кога веќе немав сила оставив се во божји раце со ивф останав бремена.Во 17 та недела прокрварив ми се одлепи плацентата,страв болка буквално се распаднав,2 месеци во кревет и на крај родив живо и здраво бебе…3 месеци после породување видов позитивен тест,за мене беше шок не можев да поверувам.Сега се исти и двете поголемата е 2 год а помалата 1.Имам и замрзнат ембрион се спремам да си го земам за да бидеме комплетни.Ви посакувам радост и полни раце како кај мене,имајте трпение господ е голем и сите до една ќе бидете мајки.
Devojki odam da podnesam za vtor vaucer pa malce help mi treba. 1. Dali moze eden star spermogram+ eden nov? 2. Dali treba b-hcg negativna da podnesam samo,ili i izvestaite od punkcija i transfer? 3. Dali pak treba kopija od licni karti vencanica i zdravstveni kniski (so ogled na toa sto vekje gi imaat vo mojot fajl od prviot pat) 4. Dali pak da podnesuvam HSG (posto tamu mi gi zadrzaa snimkite i original izvestajot pri prvoto podnesuvanje, sega imam kopija na izvestajot samo) 5. PAP testot e kopija nemam original (vo Histolab pravev i po mail go imam samo prateno) da ne e problem. Ima pecat i se ama isprintan od mail. Thanks
Falaaa ti hrabra zeno za vakov post i vakvo sabajlecko pozitivno razbuduvanje Gospod e golem, samo verba i trpenie!
Eve vaka, spermogramite da bidat so razlika od 6 meseci, no ne postari od godina dena i napraveni vo dve razlicni ustanovi. Jas podnesov i beta i izvestaj od punkcija i transfer. Kopija od licna ne mi pobaraa, od vencanica da. Hsg ne, go imaat tamu,mozes pak kopija od izvestajot od hsg za da bides mirna, jas taka napraviv. Za pap ne sum sigurna, ali mislam deka moze kopija. Ke kaze uste nekoj. Srekjnoo!!!
Јас ќе пробам да ти одговорам: 1. Да, еден стар и еден нов, новиот во рок од 6 месеци мислам да е 2.Само бета може, ако имаш и извештај од трансфер, стави го, од пункција нема потреба, јас мислам го ставив од трансфер. 3. Не треба, 4.Не треба, па ни извештајот не мора, ама ако си опсесивна како мене стави го 5. Во ред е за ПАП-от, не верувам дека ќе ти прават проблем, дали и ќе приметат Среќно, другарка, побрзо да ти одобрат
Aj smeni klinika ili barem odi na vtoro mislenje. Nema logicnosti vo objasnuvanjava od new born. Ali sega si pod stres i presno ti e mnogu razocaruvanjeto, odi odmori na planina nekade, spa tretmani, masazi malku i potrezveno ke razmisluvas.
Да си прашам и јас за вториов ваучер. Во фонд вртев, ама не се јавуваат како и по обичај. Дали треба да поднесувам нов спермограм и инфективен скрининг за сопругот, земајќи го во предвид фактот дека ќе се работи со замрзнатиот материјал? Мојава логика вика не треба, ама не знам дали се согласува со логиката на комисијата И кој извештај од трансфер да го праќам? Тој со ваучерот што се искористи така? Не е проблем што на него пишува дека имало замрзнати ембриони? Или бетата од сега да ја пратам?
Ние доставивме и од сопругот , еден спермограм и инфективен скрининг , извештајот од трансферот што ти бил со ваучерот , 4D ехо ми бараа им ја ставив и бетата од истиот трансфер, копии од лична карта , од венчаница мислам тоа беше се
Бета од пред 6 месеци, да не е нова. Од тој трансфер со ваучерот, важно од последниот трансфер до колга поднесуваш, треба да има 6 месеци, значи измеѓу проватно ако си правела, не ги приложувај.
Има една година откако го искористив ваучерот. Ќе им пратам тогаш од тој трансфер извештај и бетата од тогаш. Мислев да не сакаат некоја потазе бета, како доказ дека не сум бремена сега
Јас не им ни ставив бета. Сите документи од страната со валидност. За еден месец ми го пратија ваучерот. Good luck
Глупости е тоа со бетата. Кој е луд бе труден да бара ваучер за ivf или да не мислат ќе ги продаваме. На крај краева од сите документи може да видат дека не си бремена - од 4D или од хормоните. Свашта
Абе они можат , ама ако знаат што гледаат јас главава ќе си ја пресечам , мене ме враќаат за ехо да им однесам , а имав доставено што е најтрагично , знаат да го тупат за глупи, банални работи кои за нас се нелогични ама тоа е , дури исправаме криви дрини и се објаснуваме, ќе им однесеме тоа што бараат , инаку бета точно дека не треба доволно е извештајот од трансферот со ваучер и 4D ехо
Zdravo na site! Sakam mislenje za invitro, kade e podobto da se prave Remedika ili Sistina? Ve molam za sovet od vase iskkustvo treba da se odlucam i da zakazam pregled! Pozdravcee