Женски минус член за фудбалкиот тим за жал прво ивф и негативно….ќе ве замолам за совети што точно да испитам перидов со оглед на тоа со емврионите на 3 ден беа с6g2 i c4g2…
Jas mislam toa nedovolno stimulirana e deka ke te stavi na dolg protokol ama zdravje bitno sea so novi sili vo novi pobedi koja drzava ja izbra za ivf da pravis, I toa pgd sto ke pravis e super barem znaes deka genetski ispravni embrioni vracas drugovo da se fati e vo bozji race daj boze da e posledno I uspesno I da dojdes vo trudnicki sto poskoro
Фала ти миличка на убавите зборови, јас давам се’ од себе, само Господ нека помогне и веднаш ви се придружуван во труднички до крај Инаку се одлучивме за Солун, во Newlife кликата, кај доктор Атанасиос, веќе бевме таму и направивме уште некои анализи, ако има ембриони дефинитивно ќе одат со ПГД анализа. На тебе со лесно до крај Newlife во Солун, ако имаш уште некои прашања поврзани со клиниката слободно прати ми порака
Знам дека после неуспешен исход сите имаме прашања и се сомневаме дали докторот го погодил протоколот, дали ембриологот добро си ја завршил работата и губиме доверба во докторите. Тоа што Таше го кажал е можеби точно за повеќето ама не мора да значи дека кај секоја жена ќе има ист резултат. Хормоните се само показател но не и сигурна гаранција со кој протокол ќе се оди, зашто секој организам различно реагира. Според мене најлошо е да изгубиш доверба во докторот и ако е така, оди на второ трето мислење. Само ќе ти повторам она што ти го кажа и @ladystardust, првото ивф кај секој доктор е коцка и може да биде hit and miss, и навистина не може ниеден доктор со сигурност да каже кој е протоколот кој тебе најмногу ти одговара. Затоа ако има лош исход, протоколот се менува и се пробува нешто друго. Знам дека тие обиди нас не чинат и пари и нерви ама ова не е математика и не е егзактна наука. Најдобро нешто што можеш да направиш сега е да го прифатиш исходот, да пробаш со исхрана и суплементи да пробаш да влијаеш на квалитетот на јк и полна со верба да влезеш во нова битка. Патот што го одиме е трнлив и мачен и најлошо што можеш да си направиш е да изгубиш саати во читање искуства и споредување протоколи зашто само ќе се нервираш и ќе се оптоваруваш непотребно, а тоа не ти треба. Најди доктор на кој ќе му веруваш макар тоа значело и дека ќе прифатиш и кога нема да успее. Тоа што сме прочитале енциклопедии на темава не значи дека сме постручни од докторите како што и не значи дека и тие се безгрешни. Пробај смири се и опушти се и верувај дека следниот пат ќе се поклопат коцките. И мојот совет, што не мораш да го послушаш, не менувај доктор после еден неуспешен обид. Докторот веќе знае како одел процесот кај тебе, следниот пат ќе знае што да смени да проба различно. Да не мислиш дека те разубедувам зашто го фаворизирам Трајковски, напротив не се кликнав со него, јас сум кај Боби. Ти посакувам здраво бебче во раце набрзо
Во право си за се. Но во ваков случај сметам дека е фер да те викнат докторот и ембриологот, да ти кажат нели како пред инвитрото што ми кажа, топ амх, топ антрални, топ сперма - нема потреба за дна фраг, туку лоши јајце клетки = лош протокол. А не може генетски, може лажат резултатите на амх имаш ниски резерви, може спермата била. Тотално разочарувачки. Па идам на доктор за дијагноза, ако беше за може на гатачка ќе идев. Имаат искуство, стручни се, може како за се и за ова да застани да се разгледа да се види кај се згреше. Др дури и ми рече не прави пак амх што ќе ни биде, не верувам на резултатите, вината директно во мене,а не во протокол. Па ми рече каков и да е не се разочарувај . Јас ова го разбрав суетно, ембриолозите биле топ, протоколот он не го погреши, дна немало врска со целиов процес, сите моо добри резултати се неважечки, проблемот е во мене. И да се навредив.
Ај уште еднаш да се обидам. Тука има парови со топ хормони и сперма без никаков проблем и се мачат со години да добијат чедо. Не може да постави доктор дијагноза ако таква не постои. Не се докторите богови па да знаат секогаш што тргнало наопаку. Прво ин витро ти е, ти ја разбирам и фрустрацијата и болката ама мораш да разбереш дека ин витро за жал не е гаранција за бебе. Кај кој и доктор да отидеш на сите можеш да им најдеш и пропусти и маани. Ако си имала различни очекувања, смени го докторот. Ама слушај ги луѓето што поминале и многу доктори и многу обиди дека совршен нема. Најдобар е оној кај кој ќе успееш. За фер, за жал не се фер, ни болниците ни докторите. За нас е ова најбитното во животот за нив сме работна задача, бројка. И дај боже следниот обид да ти биде успешен кај кој и доктор да отидеш.
Zdravo zenicki i od mene povtorno.Eve od denes pocnuvam postapka za vtoro Ivf postapka,denes prvo eho.Pa ako bide se kako sto treba nareden vikend transfer kaza d-r. Pustam srekja na site sto se vo iscekuvanje ❤