@VirgoStar , жал ми е душо Те гушкам и советувам да не се впуштиш веднаш во испитувања туку да одмориш па после. Верувај потребна е сила, а за тоа треба и период за репарација и закрепнување од самиот процес па и неуспехот. Ќе дојде ден да ти се исполни желбата
Јас имав 13 ембриони од кои на трет ден беа останати 9 а од тие 9 на 5 ден останаа само 2 бластоцисти. До петти ден стигаат 20-30% од оплодените ембриони. Две ивф правев, кај истиот Др сме, никој не ми искоментирал за квалитетот на јајце клетките. Напротив, кога сум се критикувала себеси пред докторот, тој секогаш “ме карал” дека не смеам да зборам такви работи. За жал многу ембриони се неправилни кај сите нас, само ние сме свесни за тоа бидејќи поминуваме низ ова, а секоја втора имала биохемиска(и) без да е ни свесна за тоа. Знам дека си гневна и јас сум некогаш ама џабе ја бараш вината, вина нема ни кај тебе ни кај медицинскиот тим. Ивф има и помалку од 50% успешност, статистиката е против нас и природата е против нас. Требаат челични живци, трпение и позитива да се помине низ ова.
Девојки хелп, имам еден куп витамини за нарачка, дали може да ми кажете од каде нарачувате, како оди со пошта, царина итн. Вкупен износ сигурно би ми бил околу 300 евра и ми требаат што поскоро.
Јас нарачувам од iherb. За нарачка до 90 евра не се плаќа царина и ддв. Ако имаш повеќе од 90 подели ги во неколку нарачки, а богами и на различни адреси да не станеш сомнителна на царина па да ти стават некои трошоци. Кога ќе избереш начин на достава, одбери локал пост плус, и никако дхл зашто ќе те одерат со дополнителни трошоци.
Од iherb можеш да нарачаш. Но нарачка на суплементи од 300 евра е малце комплицирано. Ќе платиш и ддв и царина (а може и ќе треба да се објаснуваш со цариници), а локална пошта превзема нарачки до 100 евра, значи останува нарачката да се носи со ДХЛ со цена за транспорт од сигурно 100 евра и плус дополнителни трошоци за услугата. Можеш да ги поделиш нарачките на неколку дела (мислам до 90 евра не се плаќаше царина), а за достава ќе избереш Local post, па ќе видиш колку ќе испадне цената за транспорт за тие неколку нарачки.
Moze da mi kaze nekoj periodov dali zemal vaucer mi kazaa demek od odmori do sega ne pregleduvale nisto cekam mesec dena
Devojki dali nekoj pravel biopsija na matka i ispituvanje na kletki ubijci i kade? Bidejki sakam da go ispitam i toa pred transfer pozz..
Mene me opnaa so carina na dve poedinecni naracki do 90 evra. Ova bese 2019 godina. Posle se konsultirav so prijatel od carina, mi rece najsigurno ti e do 45 evra da gi pravis narackite poedinecno, inaku moze da ti gi soberat i da ti udrat carina. Ova bese bas od iherb. Prasaj si ubavo za carina. Inaku da, jas do den denes naracuvam od iherb, najisplatlivo e i ima mnogu golem izbor
Ако можеш лично да си појдеш да прашаш, инаку на телефон не креваат. Јас се убив од барање. Ако ги добиеш чиста среќа...
Веројатно преку дхл, ама ќе ти искочи ѓавол и пол. И не знам колку побрзо би стигнале. Јас правев во Систина, заедно со хистероскопија. Многу пати сум нарачувала до кај 88 евра со вклучена поштарина. Не ми наплатиле, ама изгледа како ќе ти се погоди.