Не, не. Не мораш да ги приложуваш. Една другарка првото ивф го имаше на приватно правено и после поднесе за ваучер. Бидејќи немаа 4 иуи и не и се правеа веќе мислејќи дека едно приватно ивф ќе и замени една иуи земала го пуштила приватното ивф со два трансфери. И оти немаа поминато 6м од последниот ја одбија со образложение да чека
Да за жал така е @Kailani ниедно не ни остана за замрзнување затоа морам се од почеток, да веше само криотрансфер немаше ни да се мислам уште одма ќе идев на приватно затоа хах
Одмори се прво и психички и физички, нека одмори и душата и телото. Земи си го сето време што ти е потребно, а одлуката како понатаму ќе си дојде кога тогаш. Кога ќе се осетиш спремна, со нови сили храбро до целта
Mila da ne se sekiras jas od prv den od transfer imam minstrualni bolki pa fala mu na boga cekam da odam na prvo eho za nedeladena so sreka neka ti e
Nema potreba da se prilozuva transferot na privatno jas vo juli imav transfer na privatno so zamrznati neuspesno i vo avgust podnesov za vaucer i septemvri go dobiv. I prede edna nedela imav punkcija so odlozen transfer. Ne go prilozuvaj da ne ti vratat deka treba da cekas 6 meseci
@Taci0903 Патолошката анализа беше 9000 ден, хистероскопија 36000 плус 4000 ден за крвни анализи и пцр тест. За амбулантски услови не знам која би била цената.
Devojki edno prasanje amp.Prolutex 25 mg od kade moze da se kupat, bliska moja treba da primi edna den pred transfer da me upatite?
Site lekarstva sto mi trebaa za ivf gi najdov vo apteka vo cair-Berna Farm, na sama glavna ulica posle jaja pasa nema da promasis od desna strana karsi banickarata
Stom e taka cekaj si 6 meseci treba povtorno niz stimulacii da mines, da ti se odmori teloto da se dovedes vo balans a I cela postapka e dosta skapa na privatno jas mislev Imas zamrznati stom nemas cekaj si.
Ajde uste edno blic prasanje dali nekoj pravel transfer na priroden ciklus poradi niski rezervi da kaze iskustvo, so punkcija izvadeni dve jajce kletki, dve oplodeni doktorot rekol transfer na 5 tiot den ako se podelat kako sto treba?
I cisto za informacija vi pisuvam dokolku na nekoja clenka i e potreben progesteron depo 250mg gi ima SAMO vo Ani Farm vo porta vlae!
Devojki ima mnogu vrska kvalitetot na embrionite definitivno. Nemojte da se razocaruvate... mojot slucaj 10 tridnevni embrioni ( togas vadat biopsija za pgd) samo 1 zdrav i normalen.. a dvajcata mladi ( 32 i 33) so site ispituvanja i kariotipi napraveni. Toa e 10%. Vi posakuvam srekja na site