Pa àko ti kazale togas poslusaj si ako e mngu debel nad toa sto oni smetat deka treba da e rizik e za implantacija zatoa podobro da se odlozi za sleden ciklus.
Opusti se, podobro da ti odlozi transfer ako misli, nego li dzabe da potrosis embrioni. 5 folikuli nad 19mm e super rezultat
Vcera nemase vo nitu edna apteka na Zegin Ama bas vo nitu edna apteka vo Skopje!!! Mozebi gi cuvaat za svoi luge
Jas imam edno prasanje. Pogore citam za ocenuvanje na embrioni A za takvo nesto vo New Born ne ni spomnaa. Odnosno samo rekoa deka se odlicni embrioncinja. Baram mislenje od onie sto se dobro upateni vo ova ❤❤❤
Za zal vcera nemaa ni vo aptekata na Sistina i Remedika. Mi kazaa da ne gubam vreme i da odam vo Srbija. Samo tamu ke gi najdam bidejki proizvoditel bil Galenika i deka se uvezuvaat od tamu
не сум сигурна ама мислам дека само бластоцистите ги оценуваат... во секоја клиника е различно мислам, конкретно за њуборн,мене бластоцистите ми ги оценија,а ембрионите на трет ден ден Не. Можеш да побараш да се видиш со ембриологот, и ќе ти објасни се, јас си побарав консултација и се убаво ми беше објаснето. твоите се на трет ден и според јас тоа што го гледам се супер компакт што пишува,значи дека има рана компакција на ембрионите, штом почнала на трет ден значи супер се развиваат и имаат голем потенцијал за понатамошен напредок. Тоа долното е побрзо од горното, веќе се формира во целина,на горното уште се гледаат границите ама и двата се многу напредни штом почнале со компакција на трет ден, која обично започнува на четврти ден не ти пишува колку клеточни ти се зошто твоите веќе ја поминале фазата на 8 клеточни или 10 клеточни, веќе преминуваат во морула, според мое мислење... ама прашај си најубаво
Јас бев на истиот пат како тебе сма многу пати имам пишано тука дека во моментот кога почнуваш да се сомневаш во одлуките на докторот и почнеш да се двоумиш да си го смениш докторот.Јас бев на консултации кај двајца доктори и си донесов одлука и во моментов сум сигурна дека била најисправна.Оди на консултации кај други доктори и ќе видиш самата кој ќе ти влее доверба да си го одбереш.Овој процес е доволно стресен исцрпувачки за нас,едноставно животот се врти околу оваа борба и верувај ти треба да имаш доверба во докторот а чим почнуваш да се сомневаш направи промена.Тоа е мој совет.Ние тука не можеме да ти кажеме кај кој доктор да одиш бидејќи ако за тебе еден е лош за некој друг е најдобар и затоа самата види и донеси одлука.Ти посакувам многу среќа од срце
Апсолутно се сомневам во проценките на Трајковски. Во Лазаревски бар никогаш не се посомневав во таа една година дури бев таму, единствена причина што си отидов од таму беше тоа што тој период докторот беше отсутен повеќе време од работа. Ти благодарам.
Знам за тоа ,се надевам да ни дадат барем уште шанси ке биде фер кон нас.Ама дали ке имаат слух за тоа ке видиме...
Dali nekoj cuvstvuval nus pojavi od aspirinot, kako silna glavobolka, 7 dena vekje trae..? Ili mozebi posle stimulaciji..? Neznam od sto moze da e, kako prestanav so kleksani i pocnav so aspirin, bolkata ne zaminuva.
Pretpostavuvav deka go spremaat, pred eva meseca go pridruzuvase Lazarevski na moite pregledi, i mene od dosegasno iskustvo mi se sviga. Vo sredata mi pravese HSG i bese mnogu fin i me vodese shto kako se slucuva (prethodno istraumatizirana bev od hsgto so go imav praveno 2017ta)
Еве го постот. Преговорите моментално се со градоначалникот на Скопје, па ако нешто се реализира претпоставувам ќе важи само за жителите на Скопје. Јас искрено се сомневам дека општината навистина ќе дели ваучери и ќе покрива терапија. Дај боже да грешам. А плус мислам избори има наредна недела. Ако не е пак градоначалник? Мене ова ми личи на само уште едно класично предизборно ветување. Колку што го видовме трамвајот, толку и ќе видиме и ваучери од него Инаку секоја чест на залагањето на здружението!
Го прочитав и јас,ама за оваа работа јас се залагав иште 2015 кога се зачленив во форумот,молев да се собереме или петиција до фондот да испратиме,ама добив осуда демек само за ваучери сум се борела.И да сакав да се избориме за мене и за сите што ги потрошивме сите три што ни следуваа,ама тоа е ...Е сега веќе се откажав од борбата ама мојата подршка е тука меѓу сите вас..
Девојки едно прашање После колку дена од негативна бета добивте циклус. Јас имав негативна бета во среда 10 ти ден, денеска 14 ден јас абер немам за добивање На 12 ден имав кафеав исцедок и од тогаш ништо.