Кај нас слободно може да се купи клексан и фраксипарин без никаква рецепта, а камоли па извештај да бараат. Само тогаш нема рефундација нели. А ксарелтото не е баш замена за фраксипарин, поготово не за трудниците
Девојки, при терапија која вклучува нивестим (секој трет ден) кога треба да се прави анализа за леукоцити? Направив една после 7 дена од првата доза, сега треба пред секој термин?
@Pozitiva prava Уффф, Значи не даваат кај вас на приватно да си ги купиш. Не знам што да те советувам.
Ja u apoteci pored Sistine kupujem tablete,inekcije i nikad mi nisu trazili recept.Samo kazem sta cu i koliko i platim i to je to
U Skoplju nije bilo flastera Climara i isli na Kosovo da kupimo.I tamo bez recepta sta god hoces u privatnoj apoteci
А со Македонски рецепт може? И во Словенија бараат за нешто рецепт, па од овде им пуштаме на вибер рецепти.
Жал ми е мила, крај на оваа приказна, но ќе дојде почеток на нова која ќе донесе бебенце во мешето Не се разочарувај премногу, мора да продолжиме да се обидуваме
Тоа во Словенија може бидејќи двете држави имаат склучено меѓусебен договор за здравствено осигурување и затоа во Словенија признаваат македонски рецепти и дури и одредени медицински постапки што спаѓаат под ургентна медицина се покриени од Фондот, доколку си здравствено осигуран во Македонија. Не верувам дека може и во Шведска истото. Ама веќе не може со рецепт испринтан од вајбер, мора оригинал да однесеш Инаку не сум имала проблем, сум земала клексани, кринон, естрофем, глукофаж до сега, пред да добијам овде рецепти од мојата матична.