Zavisi kako koga koga bese vtor bran na kovid vo viola edvaj gi namoliv da mi dadat togas Bev so prv transfer I bez izvestaj nedavaa na edno mesto ke mi dadat 10 pa na drugo edvaj gi zemav.Sea zavisi od apteka do apteka nekade barat nekade ne, vo taa vo Sistina moze nebarat.
Vo Svajcarija jas zimam bez problem so nas recept, orginal. Ne znam zosto Svedska ne davaat, cudno mi e duri. Ali btw jas odam kaj edni balkanci i tamu sve proagja @Pozitiva prava probaj na grupi za iselenici vo Svedska, na fb ima, odat nasi cesto letaat ili so prevoz, ke ti zavrsat rabota. Mene taka mi prakjaat od MKD i Srbija raboti i lekovi
Јас немам искуство со Тесе, можам само да ти кажам дека за отпочнување на ивф постапка во Плодност се закажува на бројот од веб страната како што ти кажале, ќе им кажеш дека си за ивф и веднаш ќе ти закажат. Ако отпочнеш постапка тогаш секое наредното одење докторот ќе го пише во шемата и нема потреба од закажување. За било што во текот на постапката во секое време можеш да се јавиш кај една од сестрите задолжени за ивф, тие ќе ти дадат нивни број уште првиот ден. Ако има потреба тие пренесуваат на докторот, а ако ептен ти треба докторот тој е нонстоп достапен на viber и можеш и него да му пишеш. Ембриолозите при стандардна постапка доаѓаат на ден на пункција да разговарате и даваат телефонски броеви. Стефан пак можеш кога сакаш да го бараш, има неограничено трпение и ќе ти објасни се' што те интересира. Со среќа!
Јас имав на 7ми ден за проверка на леукоцити и бета на 10ти ден. После тоа докторот ти кажува колку како што. Чудно ми е дека незнаеш, ама докторот МОРА да ти даде инструкции за оваа инекција. Мене дури посебно ливче ми дадоа кој ден што и како треба. Ако немаш инфо, контактирај го докторот за појаснување
Во нашиот град пак е обратно. Полесно ќе најдеш да купиш на приватно и без рецепта и фискална, одколку со извештај и сметкопотврда да бараш за рефундација
Devojki pak jas,denes 11ti den od transfer napraiv beta negativna za zal dali da se nadevam seuste da povtoram za dva-tri dena pak ili da se pomiram.Sekoe mislenje mi e dobredojdeno.Vi blagodaram odnapred.
Жал ми е, ама при негативна бета на 11ти ден од трансфер апсолутно нема потреба од повторно испитување. Собирај сили за нареден трансфер
Девојки планирам да поднесам документи за второ инвитро, па ме интересира дали е потребно сите документи како претходно бидејќи оригиналите од инсеминациите и другите ми се задржани кај нив.
Zdravo devojki, dali znaate kolku treba treba da bidat od prilika estradiol i lh pred punkcija, vcera bev na kontrola ama doktorot nisto ne mi kaza ni dali se dvizat kako treba ni dali ne se dvizat kako so treba Samo prodolzuvame so terapijata. Od vcera nekako sum vo misli dai nesto ne è vo red.
Требаше да се распрашам подобро, сестрата само за на 7ми ден ми кажа, а и запишано ми е само за тогаш крвна слика. Денес 10 ден, но ќе почекам на следна проверка за крв и бета.