Сите што имате воопшто либидо во било кој дел од процесов, алал да ви е. И со хормони и без, ивф процесиве и целиов овој долг период ми е тотален downer на сексуалноста, нит имам желба нит потреба... Жално но вистинито
Здраво на сите! Денес добив циклус и започнувам со прва постапка на ин витро. Ќе го правам во ЊуБорн кај др. Трајковски. Во саботата докторот ми направи ехо, кажа дека се е во ред (на ин витро сме од причина на машки фактор) и ми дадоа 4 инекции (Bemfola), да се боцкам сама од втор ден на циклус (од утре). Потоа ми кажаа да одам кај нив на 5ти ден на преглед и да земам инекции Cetrotide. Исто така, докторот кажа дека ќе одиме по КРАТОК ПРОТОКОЛ. Дали може да ми кажете што значи тоа, дали овие инекции во стомак се болни и која е понатаму процедурата..Сето ова за мене е ново и малку сум во паника. Имајте убав ден ❤
Srekjno!!! Jas sum isto kaj Trajkovski, so kratok protokol bev, pricina i kaj nas e maski faktor. Isto i jas se bockav so Bemfola. Sama vo stomak, ne boli. Pisi mi poraka ke ti objasna se
Јас од први април апстинирам. Ај јас шо неам желба - немам. Ама па ни мм не го е ни спомнал зборот секс Од коа сме земени сме тргнати по овие патишта и све нешто темпирани односи имавме што се вели, цело време. Со душа чекаме да се породам па да си тераме "нормален живот"
Здраво, дали знае некоја пациентка да ми каже цени на приватмо за цел процес (ехо, , лабораторија, терапија, пункција, трансфер, замрзнување на ембриони) во Плодност?
Не се болни, а краток протокол значи дека на овој циклус ќе правите пункција и у целина ќе имаш помалку инекции. Не се болни, бар бемфолата.. цетротидето секогаш првата кога ја ставам ми се јавува црвенило и чешање, а од втората натака послабо. Воопшто не се тешки за ставање, а има и туториали на ју тјуб како се ставаат. Кога ќе пораснат доволно фоликулите ќе ти утврдат кога да ставиш стоп инекција и 36 часа отприлика после тоа ќе биде пункцијата, која е со анестезија и не е болна. После ќе чекате да се оплодат и трансфер... Среќно
Mene mi rekoa deka ke izleze do 3000 evra celiot proces so terapijata ( jas imam plus i zamrznati spermatozoidi)
Ne se sekiraj ne si edinstvena ... i za vreme na dvete stimulaciii a i koga primav samo estrofem ... spobudalev od zelba ... hormonite si go praat svoeto ... sekoj razlichno reagira ... posle transfer bash stresno i mene mi bilo valjda pa ne mi teknuvalo ...
jas libido si imav do kaj 20 nedela dur ja osetiv bebka posle mi se namali, seks nemame apstinencija sme nema dur nedojde bebe si apstinirame na galenje I masturbacija se sveduvase do 20 nedela posle nisto mi e strav I od kontrakcii I zelba nemam ke se strpime zdravje se za beba.A pak prvite denovi nisto dur ne vidovme beta I srceva akcija taka da beri pamet
https://rs.n1info.com/zdravlje/a609546-Drzava-placa-neogranicen-broj-pokusaja-vantelesne-oplodnje/ За разлика од тука каде што не убија од дополнителни трошоци, во Србија им се покриени и криотрансфери и замрзнување, a глупите шест месеци од ваучер од ваучер не постојат.
Odlicna politika vo Srbija, sekoja cest. So se se slagam, so isklucok na toa deka spored mene dobro e da se napravi pauza od 6 meseci izmegu ivf, za organizmot da se odmori od stimulacii, sepak hormonite ne se bonboni.
Pogresno se izraziv, 6 meseci da od hormonalna stimulacija, no ne od ET ili prirodni ciklusi vo slucaj da pokriva drzavata neograniceni obidi kako vo Srbija.
Zdravo devojki! Ve molam kazete smeam li da pijam nesto protiv glavobolka? 13den od et mine, testot preku krv pokaza pozitiven a utre ke pravam bhcg. Dali smeam i sto smeam da se napijam?
Poradi nizok stepen na natalitet, ima uste mnogu drugi uslovi sto gi nudi drzavata na Srbija za zenite sto ragjat deca. Mnogu dobra politika. Bravo
Iskreno neznam koi im se pricinite vo Srbija i koj e natalitetot vo Makedonija, no definitivno vo odnos na podobruvanje na uslovite voopsto ne e nisto prezemeno, za zal na nasha steta.