Devojki zdr .Kratko I nekoe iskustvo.mesecov bev dogovorena Na priroden ciklus da odam.trebase da dobijam Na 21 no Jas dobiv denes 15 .predhodniot mesec Na 28 dena a ovoj 23 .zadri predled Na vror ili tret den koj sekako e nedela smetam deka ponedelnik e docna Za pregled i pocetok? Ve molam Za nekoe iskustvo Go informirav dr I cekam Na odgovor
Izvini sto prasuvam mozebi i ne treba , ama nikoj za ova ne zboruva nito nemam procitano za cela postapka i do poroduvane ne treba da se ima odnos, taka?
Па нас никој ни нема кажано дека не смееме да имаме односи. Додуша не сум ни прашала. Од пусти страв ние си апстинираме. Посекако од позитивниот тест па наваму последно нешто на што ми текнува е секс
Женски дали ако сакаш да го смениш ивф докторот кај кој си бил досега со друг доктор од истата клиника (конкретно Њу Борн) би прифатиле? Благодарам.
Матичниот рече дека може дури пожелно е заради опуштање. Јас секако чекав 12 недели па после го прашав. Го провери цервиксот и рече ОК.
Dragi zenski, deneska mi se javija od Remedika, or 16 izvadeni jajce kletki, 13 pocnale da se razvivat i site ke gi stavat za 5ti den zatoa sto spored embriologot, odlicno napreduvat Kazete mi sto da ocekuvam? Kolku e procentot na embrionite sti mozat da stignat do 5tti den ? Punkcijata mi bese vo sreda, deneska e vtor den na oploduvanjeto
Да се опуштиш сега Нема конкретен одговор на ова прашање. Имате одлична бројка на ембриончиња, размислувај на тоа дека за брзо ќе си земеш некое во меше Зошто не би прифатиле. Твое право си е да си избереш доктор.
За колку време од прилика одобруват ваучер,сега поради ситуацијава со корона?Во фондот ми кажаа за две недели.Јас документи поднесов околу 28 септември.
Ич да не ти чуе што се вика и јас така се секирав, а дека тие нешто па памтат, па ќе му ја мислат, како не.. Јас бев кај Трајковски (додуша не почнав) и не ми се бендиса и после оп кај Гуржанова, каде што поубаво се чуствував (иако на пункција ми се падна Трајковски) и така си теравме (за сега успешно). Ти посакувам среќа и да си се гледаш само себе..
30-50% статистички се развиваат до 5ти ден. Мене лично од 9 ембриони на трети ден, само 2 ми стигнаа до петти. Ти имаш супер бројка, ако останат 4-5 од тие, е повеќе од одлично не се оптеретувај, никогаш не може да се знае пред време, остани позитивна. стискаме палци
Predizborni lagi kako I 90% od se sto vetuvat deka ke napravat nema da e prv pat za zal. Toa treba na nacionalno nivo da rasne svest a I da receme " da pokrijat trosoci" koj znae prvo sto se ke barat od dokumentacija moze isto kako I u fzo.sto barat I kolku ke e transparentno toa plus. ama da vidime I toa cudo.
Естрадиол на 11 ден ми е1362 до долг протокол фостимон и триптофем понеделник пункцика закжа поповоќ 10 фоликули по 16 и 18дали е добар естрадиолот?искуство
Очекувај дека за брзо некое убаво ембрионче ќе се смести кај тебе А со проценти, не се оптеретувај нема правила тука. Јас на пример имав 5 оплодени, а 4 ембриончиња стигнаа до бластоцисти.