Мила не се оптоварувај со бројки доволен е еден јунак за да биде успешно.Јас имав 18 јајце клетки од тие 8 се развиваа и 5 стасаа до бластоцисти.4 беа одлични бластоцисти мислам со одличен квалитет а 5 тиот ембрион беше рана бластоциста со лош квалитет и не му даваа никаква шанса ама за среќа ете најлошата бластоциста според медицината сега е 4 месечно бебе Дамјан.Ти ја пуштам цела среќа на овој свет
Moze nekoj da mi kaze za donorski jajce kletki denes mi stigna vaucerot i mi pisuva za donorski jajce kletki ke moze nekoj da zpodeli iskustvo
Фондот ти одобрува ваучер, меѓутоа со донор јајце клетки. Не знам со која дијагноза се водите, од кои причини ви одобруваат ваучер со донор (те немам читано низ темава), но ако прв пат аплицираш и ако твојата состојба дозволува, можеш да поднесеш жалба, па да пробате да ви одобрат еден ваучер за со твои јајце клетки. Докторот што ве води што ви кажа?
И мене ме интересира дали боцкаат во сабота,ако некоја била во скоро време. Преку недела е страшна гужва. Сум одела во сабота, но да не смениле нешто во меѓувреме
Да да боцкаат и сабота претходниот месец бев. не дека и сабота нема ама каде каде помалце од преку недела
Девојки, дали некоја го има користено lenzetto спрејот, да сподели искуство. Ми го препиша Трајковски, целата сум во бунило
Draga, mi smo trenutno u toj priči u Sistini, ali radimo sve o svom trošku pošto smo iz Srbije. Stigle su nam poručene jajne ćelije prošle sedmice i u sledećem ciklusu krećemo u proceduru. Ako mogu da ti pomognem nekom informacijom, samo reci.
И кај нас донацијата на репродуктивен материјал пациентите си ја плаќаат приватно. Ваучерот го покрива само трнасферот и оплодувањето (околу 1.700 евра е тоа) . А јк конкретно се плаќаат приватно ( 4.700 евра) а сперма за три обиди е 3.000 евра. Ова се цени за во Систина. @Señorita92
4 700 евра за 8 јк И плус уште 100тина евра за нотар, психолог... Замрзнување на ембриони ( ако имате за замрзнување нели од 8те јк ) тоа е плус на ваш трошок. Едит. Ова се цени од почетокот на 2021г. Нешто наслушнав дека поскапнело сега. Најдобро е да си ја прашаш Бистра