И да е така пак се поскапи од Систина. Во Систина оплодување и трансфер е 1600 евра. Значи вкупно 6.300 излегува
Devojke, pošto se puno piše o cenama za donaciju, a ja sam u toj priči trenutno, evo informacija svežih. U Sistini smo letos 8 jajnih ćelija platili 4600 eura, plus trošak za notara, psihologa i uz. Na to treba platiti još ivf. Letos su nam rekli da je to 1700 ali čuli smo da je poskupelo na 2000, mada nismo proverili da li je tako (nadam se da ćemo uskoro) . Ukupno je oko 6300. U tu cenu nam ulazi i zamrzavanje embriona (ako ih bude više) za jednu godinu, tako su nam rekli. Sledeći transfer se plaća, mislim oko 800 eura a treba platiti i lekove za pripremu.
Здраво Јас сум со ниско АМХ ,денеска ми е втор ден од трансфер , со краток протокол во плодност .Од терапија пред инвитро таше и стефан ембриологот ми препорачаа коензим q10 био астин метил фолат и вит Д .Ми извадија 3 јајце клетки од кои две се оплодија и ми ги вратија .теве колку ти е амх
Devojcinja, deneska mi e 4 den od punkcija i imam bolki vo leviot del na jajnicite megu vreme. Osobeno koga treba da idem vo wc. Mojot stomak e poduen i samo leviot del na jajnicite me boli. Do koga moze be vakvi bolki da imam?
Ne se sekiraj, posle sestiot den ke ti se olesni. Jas bev zasekirana isto i pominaa, vekje sestiot den mi popustija bolkite, ali prodolziv da vnimavam, dodeka skroz ne mi pomina.
Jas do deneska sum imala bolki na jajnicite amw deneska celoto telo me boli. Ne mozam da se dvizim. Ne znam dali ova e hiper ili poradi terapijata mi e. Pijam dostinex po eden na den i estrofem 3*2 i krinon gel ..
И јас пиев достинекс 8 дена после пункција по една таблета на ден. Така ми препишаа и искрено покрај сите други работи не ми ни текна да препрашувам за тоа
Javi se kaj doktorot ako ti e mnogu loso. Jas piev 8 dena dostinex po eden na den. Petiot den mi bese najtesko, krenav i temperatura, se napiv brufen za bolka, mi bese prepisan i buskopan. Vekje sestiot den se stabilizira. Imav bolka koga mokram duri, ali vazno isfrluvav normalno tecnost, nemav srcebienje i normalno spiev bez razbuduvanje. Doktorot rece ako ovie funkcii ne gi izvrsuvam normalno, odma da da se javam.
I jas isto kako tebe. Samo sto nemam temperatura. Samo bolki vo jajnicite i na celoto telo. Nemam ni gadenje, i normalno koga se dvizim doma samo leviot del na jajnicite me boli, ama ne e taka ne izdrlivo. Sega zborev so doktorot, i rece da pijam paracetamol, i navistina mi pomaga mnogu, i sega se custvuvam podobro. Jas do sega ne sum piela nisto protiv bolkite zasto mozev i bez niv da gi menaxhiram, ama gledam deka podobro bi bilo paracetamol da sum piela. Doktorot mi rece utre da idem da vidime dali ke pravime transfer voopsto. Tebe ti bese odlozeno transferot ili kako?